En kycklingsallad sommaren till ära, jag plockar några blad av naturens ädlaste kryddor, harsyra till min somriga kycklingsallad, ett antal blad av ängssyra, några vita kronblad av den prunkande bonde rosen och en hel del färska, varma och söta jordgubbar, slår allting ihop med en handfull nyplockad rukkola och sockerärter, några små olikfärgade cherry tomater, klyftade rädisor och en nog så färsk skivad växthusgurka
Vi bjöds på god mat, efterrätt och kakor så det gick verkligen ingen som helst nöd på oss. Salladen är från en dag förra veckan då vi inte alls kände för det som stod på menyn, så vi revolterade lite mot oss själva och våra planer och lagade till något helt annat
Jag gillar sallader men kan tycka att det lätt kan bli lite enformig ibland, därför blev jag jätteglad när jag hittade detta recept i någon tidning i sommras
Ibland kommer jag ihåg att titta på Niklas Mat, och för någon vecka sedan handlade det om lunchlådor och då gjorde Niklas den här grekiska couscous salladen
körsbärstomater, gurka, röd och grön paprika, gul lök och eventuellt salladsblad. Vi åt den till en smakrik och mustig tomatsås med salsiccia, prova gärna båda
Servera sedan tillsammans med en fräsch och krispig isbergssallad, dina favoritgrönsker, och varför inte lite ris vid sidan om för att göra salladen ännu matigare
pommes och klyftpotatis är det gott att servera en ljummen sallad istället. Kokade faktiskt även pasta till barnen men vi vuxna tyckte att salladen räckte gott och väl
Till lunch igår, som vi dock åt inne då det var för varmt ute, blev det en fräsch kycklingsallad. Vi sitter ute på altan och äter och passar på att äta somrig mat