Bär/rabarber

Bär/rabarber

Rabarbermojito

Rabarbermojito

Rabarbersirap500 rabarber, sköljda och ansade rabarber 5 dl strösocker 1 vaniljstång 1 limefrukt, zest och saft ev röd hushållsfärg
Vårtårta med rabarberkompott och citroncurd

Vårtårta med rabarberkompott och citroncurd

Botten100 g smör saltat, och rumsvarmt 135 g strösocker [1,5 dl] 100 g äggula [6 st] 60 g mjölk [4 msk] 120 g vetemjöl [2 dl] 10 g bakpulver [2 tsk] 1 g salt [1 krm] 5 g vaniljsocker [1 tsk]
Lingonsylt

Lingonsylt

Ingredienser Portioner. 11 dl 1 kg lingon (1 kg motsvarar ca 1 3/4 l) 2 dl vatten ca 500 g strösocker (500 g motsvarar ca 5 1/2 dl) Lägg till i inköpslistan
Krusbärskräm

Krusbärskräm

1 liter färska krusbär. 6 dl vatten. 2 dl strösocker. 2 msk potatismjöl