Soppor

Soppor

  • 9 Recept
Ing-Britts mustiga köttfärssoppa

Ing-Britts mustiga köttfärssoppa

500 g nötfärs. 12 st gul lökar. 12 msk smör. 11 st köttbuljongtärning. 15 dl vatten. 12,5 dl vispgrädde. 10. 5 dl tomatpuré
Leif Mannerströms hummersoppa

Leif Mannerströms hummersoppa

2 kokt hummer. Soppa1 l hummerbuljong (ej koncentrerad) 4 dl vispgrädde 1 msk smör 4 cl cognac 2 cl madeiravin 1 tsk maizenaredning (utrört med 2 tsk vatten) salt peppar
Currysoppa

Currysoppa

Men istället för att vara ledsen för det kan man ju itället se det som ett tillfälle att kunna fortsätta njuta av värmande soppor
Gratinerad löksoppa

Gratinerad löksoppa

1. Skala och skär den gula och röda löken i tunna klyftor. 2. Stek löken långsamt och länge i smör i cirka 20 minuter
Köttfärssoppa

Köttfärssoppa

Hacka lök och selleri, riv morot grovt. Hetta upp några matskedar olja och stek dem tills de mjuknar. Tillsätten färsen och pressa över vitlöken
Köttfärssoppa med fetaostdipp på crostini

Köttfärssoppa med fetaostdipp på crostini

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Köttfärssoppa 1 st gul lök 2 klyfta(or) vitlök 200 gram potatis , 200-300 gram 1 msk olivolja 500 gram nötfärs 2 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 1 tsk oregano , torkad 3 msk tomatpuré 1 msk balsamvinäger 400 gram passerade tomater 3 msk köttbuljong 1 msk ketchup 1 l vatten 2 msk basilika , fryst 1 krm salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 50 gram fetaost 2 dl matyoghurt 1 krm salt 1 krm svartpeppar 0,5 kruka(or) persilja 90 gram crostini Köp receptet Näringsvärde Kcal