Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp 1 dl grädde och farin-socker i en kastrull. Häll den heta grädden över chokladen och rör om tills den smälter
Finns det något juligare än glögg. Pepparkakor säljs ju året runt, sill äter vi vid varenda svensk högtid och saffran kan man hitta både här och där i fisksoppor och annat
Vanliga formbullar som jag smaksatt med pepparkakskrydda i stället för kanel. Prova, jättegott. 40-45 stycken150 g smör/margarin5 dl mjölk1 pkt jäst1 dl socker1 tsk salt2 tsk malen kardemumma1,4 l vetemjöl (850 g)Fyllning125 g mjukt smör1½ dl strösocker4-5 tsk pepparkakskrydda (finns färdigt i påse)Penslingett uppvispat äggpärlsockerUgnsvärne - 225-250 graderSmält smöret och tillsätt mjölken och värm till 37 grader