börja koka potatis, pastavatten eller ris (eller annat valfritt tillbehör). Skölj spenat och paprika. Ansa salladslökarna eller purjolöken och skär i strimlor
Att frossa i skogens guld är verkligen lyx i vardagen. Kantarellernas tid är här. Guldvaskarpannan, ett galet gott recept som Liz tipsade mig om på facebook
Skär svampen i kvartar och lägg längst ner i Crockpoten. Lägg kycklingfiléerna ovanpå. Red eventuellt något, jag använder Konjacrot som är en stärkelsefri redning
Strimla en kycklingfilé och lägg ner i vattnet. ½ kycklingbuljong. Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. Koka i 3 minuter. Ansa och tärna fint 2 stjälkar selleri och 1 röd paprika och blanda i soppan. Tillsätt en burkkokosmjölk (165g), 100g skivade champinjoner, 2 tsk röd currypasta och lime saft av en lime. Koka upp och låt sjuda 3-4 minuter. 1 kycklingfilé. 2 selleri stjälkar. 1 röd paprika. 1 burkkokosmjölk. 2 tsk röd currypasta (puré)
4 4 port ris 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt peppar 2 dl crème fraiche (gärna feta/tomat) 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 burksoltorkade tomater (à 200 g) 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färskkoriander (till garnering) Lägg till i inköpslistanKupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Bryn kycklingen runt om i olivolja så den får färg, men inte blir genomstekt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och strö över skivadvitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan