Lasagne är en maträtt som aldrig känns fel och som dessutom går att variera på många olika sätt. Det här är mitt bästa recept på en krämig och god klassisk lasagne
Häll matlagningsgrädde och ägget i en bunke och blanda om. Sätt till skorpmjölet och låt svälla. Stek den finhackade löken på hög värme tills den får färg
Ugn 250 grader. Sätt en deg av margarin, mjölk, jäst, socker, salt, kardemumma och 12 dl mjölmix. Degen är först ganska lös, men sväller till lagom fasthet under jäsningen
Har länge tänkt baka mig lite fröknäcke, men det har fram tills i dag inte blivit av. För att kompensera bristen på fröknäcke under tiden som varit bakade jag i dag tre plåtar
Idag vill jag göra något extra för barnen att ha till frukost i morgon. De har fått lämna bort sina dvärghamstrar idag på grund av att i synnerhet ett av barnen utvecklat allergi
Himmelskt gott är smakkombinationen rabarber och jordgubbar. Det här receptet har jag tänkt göra länge (det är ju knäckigt), men det har inte blivit av
Hej vänner. Just nu sitter jag nere i Skåneland och tittar ut över havet. Jag ska inte säga att jag känner mig som Ulf Lundell, men jag kan förstå honom
Jag kan nästan lova att denna klassiska franska soppa blir en ny favorit att plocka fram varje höst. Lika lätt och god vid en vardagsmiddag som till förrätt vid en bjudmiddag – då gärna med exklusiv tryffelolja
Josåatte, det finns trots allt en och annan bloggare som fortfarande varken är hobby- eller proffsfotograf och inte heller äger kamera(or) av bra kvalisort
Tomater i alla nyanser i år. kolla bara. nyanserad tomatskörd. Det var också en hel del som inte hann mogna innan första frosten kom härom natten (nu är det dock varmt igen) så plockade av dem och har hittat en hel del att använda dem till
Knäckig äppelkaka - Glutenfri. Här om dagen bjöd jag på fika här hemma. Glutenfri, jättegod äpplekaka med äpplen från trädgården och vaniljgrädde till det
Jag och en kompis brukar alltid baka något så fort hon kommer på besök så denna gången vart hon sugen på Äpplepaj så då beslutade vi oss för att slänga ihop en Äpplesmulpaj och det fick då bli något åt det knäckigare hållet
Anette undviker ju gluten för att hon mår bättre av det. Så när vi skulle göra en vegetarisk rätt ville vi ha ett glutenfritt börd att skopa upp grytan med