baka

baka

Havreflarn med chokladsmörkräm

Havreflarn med chokladsmörkräm

Är hemma igen efter en himla rolig klassresa med bästa 9a. Vi har ätit gott, skrattat, badat, flyttat döda ormar, letat en spårlöst försvunnen mobiltelefon, haft vattenkrig, sett rysare, dansat, spelat brännboll och fotboll, spelat kort, sjungit dansband, hållit tal, sovit mer, sovit mindre och haft väldigt, väldigt roligt
Hasselstörar

Hasselstörar

Smördeg4 dl vetemjöl 1 dl vatten, kallt 1 äggula 1 tsk citronsaft, färskpressad 50 g smör, rumsvarmt 200 g smör, kallt (till inkavlingen) 1 ägg, till pensling

Mazarinkaka med krämig chokladglasyr

Ca 12 bitar. 1. Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och riv mandelmassan. 2. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål
Mazarinkaka med mandelmassa

Mazarinkaka med mandelmassa

Snickarna som bygger på vår utbyggnad ska vara här till veckan också, så idag har jag bakat en mazarinkaka åt dem
Ernsts gorån

Ernsts gorån

180 g smör 2 dl strösocker 4 dl vetemjöl 2 dl vatten smör, smält (till pensling av järnet)
Strassburgare

Strassburgare

Sugen på småkakor igen, jajamen. =)Jag gillar verkligen småkakor, de är fina och söta och goooooda. ))Denna gång blev det en slags strassburgare
Klenäter

Klenäter

Klenäterna är en riktig klassiker på kakbordet till advent och jul, smaksatta med både citron och konjak är de en riktig delikatess
Russinkakor

Russinkakor

Jag bakar på tok för lite småkakor själv. Såna här russinkakor bakade jag för ett tag sedan när min mamma och hennes man Leif var hos oss
Mazarinkaka

Mazarinkaka

300 g mandelmassa. 150 g rumsvarmt smör. 2 ägg. 1,5 tsk bakpulver. 3 dl mandelmjöl. Smörj en form med avtagbar kant och lägg ett bakplåtspapper i bottnen
Dröm rulltårta med vaniljkräm

Dröm rulltårta med vaniljkräm

enkelt att baka -. snabbt att baka Rulltårta. Dröm rulltårta med vaniljkräm. 2016-01-26, 09. 49. Lite smaskens till kaffet i alla dagar i veckan
Fröknäcke

Fröknäcke

Grädda i ca 1 timme i 150 grader 2 dl majsmjöl. 1 dl solrosfrön. 1 dl sesamfrö. 0,5 dl linfrön. 0,5 dl matolja
Kladdkakegrottor med salt kola

Kladdkakegrottor med salt kola

200 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)225 g smör3,5 dl strösocker2,25 dl brunt farinsocker strö1 msk vaniljsocker4 stora ägg3,5 dl vetemjöl1 dl kakao1 krm salt2 påsar Wherther’s Original Soft Caramels à 125gflingsalt att dekorera med
Birgittas jitterbuggare

Birgittas jitterbuggare

Arbeta samman mjöl, socker, smör och äggula till en deg. Lägg in degen i kylen ca 30 minuter. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning