I söndags testade jag ett nytt recept på paj som blev riktigt lyckat. Klassisk ost- och skinkpaj, eller quiche lorraine, är en av mina favoriter sedan barnsben
Först var det kallt, sen blev det kallare och till sist blev det fredag. Då sjönk temperaturen ner till temperaturer som aldrig brukar finnas i Göteborg före jul
Ni har väl inte missat att det är fettisdagen i morgon. Själv gillar jag semlor men kan ibland tycka att det blir alldeles för mycket bröd och för mycket grädde
Skrubba potatisen och koka den. Häll av vattnet och ånga den torr. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och tryck till den med baksidan av en sked så den krossas
Igår hade vi vänner på besök och vi bjöd på dubbelmarinerad oxfilé och potatisgratäng. Till detta serverades även en sallad med fetaost, tomat och lök och en vanlig grönsallad
Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, fyll på allt efterhand som det kokar bort