Den här rätten kan vara lite svårare att få till för en av ingredienserna kan vara lite svår att hitta om man inte har nån asiatisk livsmedelsaffär i sin närhet
neutral matolja och smör, att steka i. Häll på tomatpuré, tomatkross, vatten, grädde samt hackade korianderstjälkar och låt såsen puttra ihop i 15 minuter. 1 dl vatten. 600 g kycklinglårfilé 2 gula lökar, i klyftor 1 röd paprika, i munsbitsstora bitar 5 cm ingefära, riven 5 klyftor vitlök, rivna 2 tsk paprikapulver 2 tsk garam masala 2 msk tomatpuré 400 g finkrossade tomater av bästa kvalitet 3 dl grädde 1 dl vatten 1 rejäl bunte koriander, bladen plockade och stjälkar finhackade några droppar pressad citron salt och nymalen svartpeppar neutral matolja och smör, att steka i
Ni som följer min blogg har nog förstått att jag (och Mattias) älskar sötpotatis. De flesta använder annars vanlig fritös för att få till det rätta krispet
Goda vegetariska risbollar som är väldigt enkla att göra och som alltid blir väldigt uppskattade. Bollarna passar även utmärkt att ha som tillbehör till en fisk eller kycklingrätt
Jag har därför valt att kalla maträtten dudha kari på hindi. Smakerna överraskade mig och övriga testpanelen positivt och jag fick genast uppmaningen att laga detta snart igen
Rackarns så festligt vi ska ha det här på bloggen idag trots att det bara är måndag. mango chutney)1msk sojasalt, peppar & chiliflakes Fräs curry, purjolök, paprika och zuchini ett par minuter utan att de får färg
Jag gjorde en fisksoppa förra veckan och berättade att det är en av mina favoritsoppor. Häll på grönsaksbuljong (jag tar vatten plus två tärningar buljong) och kokosmjölk
Det ska bli otroligt roligt att få prova den. När vardagen kommer igång igen efter semestern och man behöver hitta tillbaka till rutiner, tider att hålla, hämta och lämna barn till aktiviteter behövs snabba middagslösningar
) så är nyår ett tillfälle att fira lite extra och käka något lite extra lyxigt. Själv ska jag ge mig ut på restaurang (vart får ni reda på snart), så jag kommer inte att laga min egen mat i år, men det hindrar inte mig från att ge er en massa goda tips
Häll på grädden och mjölken så att det täcker, ta inte allt på en gång. Ta din gasolbrännare och bränn av kryddorna på fisken, det råa blir då tillagat samt att den är lite rå i mitten
Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna på medelhög värme ca 1 min på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta