Enklaste, enklaste grönsaksbiffarna med bara några få ingredienser, som blir härligt krispiga eftersom dom vänds i ströbröd (eller panko som jag använde, som också är ett slags ströbröd men med större flingor)
Enklast är godast om sagt… Den här bönsalladen kan jag äta med sked direkt ur skålen. Det är inga revolutionerande nya smakkombinationer direkt och jag förstår att man kanske inte blir inspirerad att direkt sätta igång och göra en sallad av bönor, tomat, olivolja och lök… men prova
Jag fick tag på en stor burk med 2,6 kg små vita ekologiska bönor. Vad gör man av detta. Jag slängde ihop en bönröra och hittade detta recept på god sallad på burken
Riktig vitamin bomb så här mitt i vintern1 burk kokta kidneybönor1/2 finhackad rödlök2 små blodapelsiner4 st morötterolivolja, balsamvinäger, salt och pepparskiva de skalade morötterna tunt, skala apelsinerna och tärna de
Strimla zucchini och paprika och kör dem direkt på fatet i mikro, full effekt i 2 minuter. Vispa ihop olja och vinäger och slå det över de varma grönsakerna