min bok

min bok

  • 21 Recept
Bästa köttfärsgratängen

Bästa köttfärsgratängen

Tillsätt tomatpuré, chilisås, pressad vitlök, fond, krossade tomater, vatten och oregano, och koka ihop i 15 minuter
Smördegsknyten med kyckling- och baconröra

Smördegsknyten med kyckling- och baconröra

In i ugnen i 200 grader i 20 minuter. Dessa piroger blev väldigt mumsiga och är enkla att göra. Kycklingröran funkar även som pastasås eller t ex som fyllning till varma mackor
Parmesanbakad lax i ugn med dillmarinerade räkor

Parmesanbakad lax i ugn med dillmarinerade räkor

Jag gjorde min sås lite på en höft den här gången, men någon av de här såserna passar också. Idag är det Långfredag, och då ska det enligt gammal tradition bjudas på fisk
Lasagne – en klassiker!

Lasagne – en klassiker!

Tillsätt sedan hackad lök, pressad vitlök och strimlat bacon och låt detta fräsa några minuter. Låt detta puttra ihop i ca 15 minuter (gärna längre) och smaka av efterhand och krydda efter eget önskemål. Gratinera i ca 30-40 minuter till den fått fin färg och plattorna är färdiga
Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås

Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås

Tillaga i 200 grader i ca 20-30 min eller tills kycklingen är helt genomstekt. Fredag och heeelg. Idag bjuder jag på ett smarrigt och enkelt recept som passar riktigt bra som fredagsmiddag
Läsarfavorit: Portergryta med fläskkött

Läsarfavorit: Portergryta med fläskkött

Ta grytan från plattan och sila av skyn i en mindre kastrull. Låt småkoka i 4 minuter. Koka upp öl, saft, soja, buljongtärningar, hackad gul lök och vitlök, timjan och nymald svartpeppar
Tacomarinerad fläskfilé med cheddarsås

Tacomarinerad fläskfilé med cheddarsås

In i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Medans Anette och jag myste med risotto i kuvösen där vi såg serie, mumsade gubbarna och pojkarna på den här
Godaste såsen till kött! Pepparsås med whisky

Godaste såsen till kött! Pepparsås med whisky

Tillsätt whiskyn och låt småputtra några minuter. 11Spara receptetSkriv utIngredienser2 schalottenlökar, finhackade1/2 tsk vitpeppar1/2-1 msk grovt malen svartpeppar (börja med mindre mängd
Kräftskiva

Kräftskiva

Nu till något annat som gör mig väldigt nöjd, minst sagt. Jag har ju i flera dagars tid tipsat om lite olika tillbehör till kräftskivan och hoppas att ni kunnat hitta inspiration i mina små tips
Mjuk nötkaka

Mjuk nötkaka

 Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp, låt sedan kallna under formen så blir den saftigare
Lyxig torskgratäng med kräftstjärtar

Lyxig torskgratäng med kräftstjärtar

Låt såsen småkoka i ca 10 minuter. Gratinera i ugnen ca 20 min eller tills fisken är klar. Anette fyller 50 och bjöd på en god fiskgratäng
Grönpepparsås

Grönpepparsås

Den här såsen går inte av för hackor vill jag lova. Supermumsig till grillat. Grönpepparsås. 1 msk smör. 1 msk mjöl
GRILLAD MARINERAD FLANKSTEK & KRASCHAD POTATIS

GRILLAD MARINERAD FLANKSTEK & KRASCHAD POTATIS

Ett recept jag hittade hos min bloggkollega Lotta med bloggen Två små kök. Blanda samman och låt köttet marinera i minst 30 minuter. 20-25 minuter. 20-25 minuter Till
Klyftpotatis med örter och parmesan

Klyftpotatis med örter och parmesan

Klyftpotatis med örter och parmesan är en av mina favoriter när det kommer till tillbehör, speciellt om det vankas något grillat
Ryggbiff med grönpepparsås och parmesanpotatis

Ryggbiff med grönpepparsås och parmesanpotatis

Därefter fick potatisen gratinera i ugnen ca 20 minuter på 225° till dess att de fått fin färg. Köttet skivade jag, kryddade med salt och svartpeppar och stekte på medelhög värme cirka 2-3 minuter på varje sida
Kassler låda

Kassler låda

Mina barn var helt tokiga i denna rätt. Stek lök till den blir lite glansig, tillsätt sedan kassler och stek i några minuter