Foto. Rita Ca 412 kcal/port utan coctailtomater 100g tomat ca 23 kcal 4 port 4 st. portionsbitar lax a´125 gr… Lägges i en eldfast form o kryddas med citronpeppar o citron eller limesaft ca 2 msk Bakas i ugn 175 gr ca 30 min… Broccollimos 600 gr potatis delas i mindre bitar 1 stort stånd broccoli eller samma mängd fryst salt kokas mjukat tillsätt ca 1 dl lättmjölk o 1 msk flytande margarin o gör potatis mos
Dela fisken i fyra bitar och lägg dem i formen. Täck fisken med såsen och strö ost över alltihop. Gratinera i 20–25 minuter på 225 grader, tills gratängen har fin färg och fisken är färdig
Salta på fisken och lägg dem i såsen. Blanda citronskal och ströbröd och strö det över fisken. Igår fyllde min sambo år och då var vi ute och åt, men dagen innan lagade jag en ugnsbakad torskrygg
Lägg laxen i en smord ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen i 10 minuter. Vispa grädden och blanda med crème fraiche, senap och dill och bred över laxen