Mina Favoriter

Mina Favoriter

  • 30 Recept
Mina Favoriter
Irakisk biryani med kyckling

Irakisk biryani med kyckling

Den irakiska biryanin är känd världen över. Det är en rätt baserad på ris som kan varieras genom att man antingen använder kött, kyckling, fisk, räkor och ägg – eller att man gör den helt vegetarisk
Khobez Erog- Irakiskt bröd med kött

Khobez Erog- Irakiskt bröd med kött

Khobez Erog är ett klassikst Irakiskt bröd, görs av pizzadeg som blandas med köttfärs, persilja, lök, curry, gurkmeja och lite annat gott
Parmesangratinerad kyckling

Parmesangratinerad kyckling

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kyckling 600 gram kycklingfilé(er) 4 dl crème fraiche 150 gram parmesanost 2 klyfta(or) vitlök 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar Tillbehör 2 dl ris 0 sallad Köp receptet
Fluffig ugnspannkaka

Fluffig ugnspannkaka

Sätt ugnen på 225° grader. Smörj en långpanna. Vispa mjöl och bakpulver med hälften av mjölken till en slät smet
Nudelwok

Nudelwok

Idag lagade jag en rätt som jag lärde mig i skola i början av 90-talet men den är ändå en smarrig klassiker
Ugnspannkaka med bacon

Ugnspannkaka med bacon

Bacon har vi nästan alltid hemma till skillnad mot kanske fläsk. Används fläsk istället för bacon så ska det vara rimmat eller rökt sidfläsk
Ungspannkaka med färska bär..

Ungspannkaka med färska bär..

Ungspannkaka med färska bär. 2016-02-22, 11. 55. Lite små sugen på en god ungspannkaka med egen kokta färska bär till , så otroligt gott och enkelt till lunch
Lövbiff med dijonsenapssås

Lövbiff med dijonsenapssås

Rumstemperera köttet. Torka av köttet och skär det i tunna strimlor. Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och stek hälften av köttet hastigt i den heta pannan, ca 2 minuter
Nudelwok med lövbiff, morot och purjolök

Nudelwok med lövbiff, morot och purjolök

Fredagsmyyyys. Känns lagom efter en tvådagarsvecka (var tvungen att sjukskriva mig i måndags). Även om jag inte tog något ledigt i juldagarna så tycker jag det kändes helt okej att arbeta två- och tredagarsveckor

Pogaca - Turkiska piroger

1. Blanda ljumet varmt vatten med 1 paket torrjäst i en skål och låt stå 15 min. 2. Lägg mjölen i en skål och tillsätt sedan jästen i (steg 1)
Tortellini ´n cheese

Tortellini ´n cheese

Ingredienser Portioner. 4 250 g frysta sojabönor 2 förp tortelloni mozzarella & tomat (à 250 g) 250 g körsbärstomater 2 dl crème fraiche paprika & chili salt 2 dl riven ost 2 hjärtsallad Lägg till i inköpslistan
Spaghetti med skinksås

Spaghetti med skinksås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 200 gram skinka , rökt 1 tsk vetemjöl 2,5 dl matlagningsgrädde 1,5 dl ost , riven 1 tsk oregano 0,5 krm peppar 400 gram spaghetti Köp receptet
Piroger ( Katmer pogaca )

Piroger ( Katmer pogaca )

En Pirog är en maträtt där man bakar in olika fyllningar i en deg. Exempel på fyllningar är köttfärs, kyckling, grönsaker, svamp, ost eller ris
Vitlöksdoftande oxfilépasta

Vitlöksdoftande oxfilépasta

Vi hade en skiva oxfilé kvar efter nyårsafton, så det blev den här till lunch idag. Mums. Vitlöksdoftande oxfilépasta
Frikadeller med currysås

Frikadeller med currysås

Ingredienser Portioner. 4 1 dl ströbröd 1 1/2 dl mjölk 1 gul lök 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 ägg 1 krm svartpeppar 1 l hönsbuljong (vatten + buljongtärning eller fond) Currysås 1 purjolök 1 grönt äpple 1 msk rapsolja 1 msk curry 1 dl lätt crème fraiche 1/2 msk majsstärkelse 1 tsk socker salt och peppar Till servering ris mango russin Lägg till i inköpslistan
Fläskfilé provençale

Fläskfilé provençale

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram fläskfilé(er) , mittbiten 25 gram smör 1 kg potatis(ar) 1 rapsolja , till stekning 0 st salt 0 st svartpeppar 0 st sallad , blandad, till servering Vitlökssmör 75 gram smör , rumsvarmt 3 st vitlöksklyfta(or) 2 msk persilja 0 st salt 0 st peppar Köp receptet
Vitlöksdoftande fläskfilépasta

Vitlöksdoftande fläskfilépasta

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 400 gram pasta 1 st fläskfile 0,5 st purjolök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 2 dl crème fraiche 50 gram cheddarost , riven 1 kruka(or) basilika 0,5 tsk torkad oregano 0,5 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar 1 msk smör , eller olivolja 1 ask ruccolasallad Köp receptet