Jättegoda hembakade bröd med vallmofrön på toppen. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka och brödet luftigt
Låt sconesen svalna i en brödkorg under en kökshandduk. - När jag tagit ut sconesen ur ugnen lägger jag dem alltid i en brödkorg med en kökshandduk både under och över sconesen och sedan låter jag dem ligga och vila i ca
Jag hade trott att de skulle bli ungefär som grahamsbullar eller nån annan av mina frallor i konsistensen, men istället var de sådär sega och tuggiga som surdegsbröd brukar vara
Låt brödet svalna på galler. Dela degen i två delar och forma till 2 bröd. Lägg ner bröden i smord form och låt de jäsa under duk i ca 45 minuter. Sätt in brödet och sänk till 200 grader. Baka brödet i ca 45-50 minuter tills det fått fin färg och är klart
Hembakat bröd är verkligen bland det bästa som finns. Har man ett bra grundrecept är det bara fantasin som sätter stopp för brödets utformning och smaksättning
Knåda och forma den till två stora runda bröd. Havrebröd med äppelmos (2 bröd). Sätt in i ugnen i 180 grader till bröden fått fin färg, nått en innertemperatur på 98°C eller känns ihåliga när man knackar i botten. Havrebröd med äppelmos (2 bröd)