bröd

bröd

  • 32 Recept
Hembakat bröd

Hembakat bröd

Jättegoda hembakade bröd med vallmofrön på toppen. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka och brödet luftigt
Sagolika scones

Sagolika scones

Sikta vetemjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt salt och socker samt det rumtempererade smöret. Rör med en slev så det blir smuligt
{Scones}

{Scones}

Låt sconesen svalna i en brödkorg under en kökshandduk. - När jag tagit ut sconesen ur ugnen lägger jag dem alltid i en brödkorg med en kökshandduk både under och över sconesen och sedan låter jag dem ligga och vila i ca
Enkel och god filmjölkslimpa

Enkel och god filmjölkslimpa

Smörj en brödform med lite rapsolja och lägg ner degen där. Kryddningen av brödet går att variera i all oändlighet - bara fantasin sätter gränser
Havrekex med choklad

Havrekex med choklad

Ugn 200°. Sätt på ugnen. Smält fettet. tillsätt mjölken och värm tills den nästan kokar. Mätt upp havregrynen t en skål
Juligt filmjölksbröd

Juligt filmjölksbröd

Ett vansinnigt god bröd som passar bra till julmat. Sätt ev en plåt över så att bröden inte blir för brända
Surdegsbröd med frötäcke

Surdegsbröd med frötäcke

En god fröblandning tar detta bröd till nya höjder, den får en nötigare smak och blir jättegod. Dela det med antalet skivor bröd
Havrefrallor med surdegskaraktär

Havrefrallor med surdegskaraktär

Jag hade trott att de skulle bli ungefär som grahamsbullar eller nån annan av mina frallor i konsistensen, men istället var de sådär sega och tuggiga som surdegsbröd brukar vara
Proteinrikt solrosbröd

Proteinrikt solrosbröd

Låt brödet svalna på galler. Dela degen i två delar och forma till 2 bröd. Lägg ner bröden i smord form och låt de jäsa under duk i ca 45 minuter. Sätt in brödet och sänk till 200 grader. Baka brödet i ca 45-50 minuter tills det fått fin färg och är klart
Havrekex med pepparkakssmak (chaikrydda)

Havrekex med pepparkakssmak (chaikrydda)

Vi närmar oss julen och de här kexen är visserligen något som jag gärna bakar året om eftersom hela familjen uppskattar dem och de är lagom söta
Tips på matigt bröd till påskbordet

Tips på matigt bröd till påskbordet

Hembakat bröd är verkligen bland det bästa som finns. Har man ett bra grundrecept är det bara fantasin som sätter stopp för brödets utformning och smaksättning
Fyllt bröd, gott till utflykt

Fyllt bröd, gott till utflykt

Jätte gott bröd att doppa i turkisk yoghurt med olivolja. Låt brödet svalna på galler. Pensla brödet med vatten och grädda i ugnen i cirka 40 minuter
Nybakta Frukost Frallor

Nybakta Frukost Frallor

Denna fralla är av den smuliga sorten, tvärt emot mitt favoritbröd som är riktigt segt med en hård skorpa
Scones med choklad

Scones med choklad

Överraskade barnen med extra lyxig mellis. Dom behöver lite peppning med alla dessa prov. Stackars barn dom kommer bli utslitna i förtid
Scones med riven morot

Scones med riven morot

Söndagmorgon är verkligen min favoritmorgon, ofta har vi planer först lite senare på dagen så vi har god tid på långfrukost
Lättbakat bröd med havre och råg

Lättbakat bröd med havre och råg

Resultatet blev ett härligt saftigt bröd med god smak av råg och havre. Forma fyra bröd och lägg på bakplåtspapper
Bröd med havre & äppelmos

Bröd med havre & äppelmos

Knåda och forma den till två stora runda bröd. Havrebröd med äppelmos (2 bröd). Sätt in i ugnen i 180 grader till bröden fått fin färg, nått en innertemperatur på 98°C eller känns ihåliga när man knackar i botten. Havrebröd med äppelmos (2 bröd)