fisk och skaldjur

fisk och skaldjur

Vides fisk under täcke

Vides fisk under täcke

Riv ner vitlöksklyftorna i crème fraichen och blanda i senap, salt, ost och persilja. Sätt ugnen på 200 grader, Lägg fisken i en smord ugnsform. Bred ut blandningen över fiskenoch grädda i ugnen i cirka 20 minuter. 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja). 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja) 2 dl crème fraîche 2 klyftor vitlök 1 msk grov fransk senap 1 krm salt 1 dl Västerbottensost, riven 3 msk persilja, hackad
Torsk med broccoli

Torsk med broccoli

Torka av fiskenoch lägg den i mitten av en ugnsfast form. Min plan är att sitta tills jag är klar ikväll, och ta ledigt hela dagen imorgon
Krämig fiskgryta

Krämig fiskgryta

4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 msk olja 1 msk majsstärkelse 1 1/2 dl vispgrädde 3 dl vatten 1 fiskbuljongtärning 1 dl mjölk 1 röd paprika 4 portionsbitar lax (à 125 g) salt cayennepeppar 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g) Lägg till i inköpslistan