Jag har den senaste tiden läst en del om ayurveda och försökt förstå/lista ut vilken personlighet/kroppstyp som mest stämmer in på mig och vad jag med tanke på det borde äta för att må som bäst
Tyskar är som galna i kantareller. I varje affär finns det erbjudanden om ”Pfifferlingen”, på de lokala krogarna erbjuds olika rätter med den goda gula svampen
Krämig pasta med karamelliserad lök, rött vin & gorgonzola. Fredagkväll = pastakväll, eller hur. Speciellt om pastan är super krämig och innehåller rött vin och ost
1. Lägg svampen i blöt. 2. Koka upp buljongen och låt den puttra i en kastrull bredvid risotton. Buljongen måste vara varm, annars avstannar tillagningen av riset
En super lätt och god soppa. Dessutom innehåller den massor av nyttigheter, som kalium, bra fetter och essentiella mineraler som är bra för hjärtat och muskelfunktionen
Fredagsmys, torsdagsgotte, comfortfood eller bara lite feelgood, det finns kvällar då det känns som man vill vara lite extra dekadent och bara "unna sig"
Sötpotatis eller batat som den också kallas innehåller mer kolhydrater än potatis, men jag äter den ändå oftare än potatis eftersom den innehåller antioxidanter, c-vitamin och järn
En välsmakad söndagsmidda Till 4 pers4 kyckling fileer3 dl CF1 dl mjölk1 tsk curry2 tsk sambaloklek1 dl mango chutneySalt,peppar o paprikapulverOlivolja till stekningRis och broccoli till serveringSkiva fileerna mycke mycke tunt o fint, salta o peppra bitarna o stek dom i olivolja
Hejå hå – ÄNTLIGEN fredag. Det har varit en lång och händelserik vecka så krafterna är inte på topp. Min mamma fick ju komma hem från kirurgavdelningen i måndags men sen dess har inget varit sig likt