Passade på att grilla lite paprika och givetvis så en grön kvist på för ögat. Fredag och dags för lite trevlig middag idag så har jag haft lite idéer som jag förverkligade i köket, jag la ner lite extra jobb på att göra en läcker lasagne att servera till den grillade kycklingen
Dagens middag bestod av en del svenska klassiska råvaror och en del härlig italiensk, svenska rödbetor som råstekts med purjolök och lite god korv allt smaksatt med pesto och serverat med pasta
Det här receptet cirkulerar runt på olika sajter i lite olika varianter. Jag gjorde min egen version. 4 portioner 300 gram pasta 250 gram varmrökt lax 1 ask babyspenat 2 schalottenlökar 75 gram sockerärtor skalet från citronen nedan Dressing
1. Riven potatisen på de stora hålen på ett rivjärn. Riv den gula löken. Hacka matjessillen. 2. Vispa ihop ansjovisspad med vispgrädde, ägg och kryddor
Koka upp vatten i en kastrull, när vattnet kokar lägg i pölsen stäng av och dra bort kastrullen från plattan, (får pölsen ligga i när det kokar så spricker skinnet) låt pölsen ligga och gotta sig i det varma vattnet medans du monterar tunnbrödsrullen
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Nu på sommaren när det är varmt ute och man har grillat eller ätit mycket till middag så kanske man inte är sugen på en jättestabbig efterrätt och då är det här ett enkelt och gott alternativ
Den här pajen kanske låter lite annorlunda, det var nog därför jag fastnade för det när jag hittade ett liknande recept som blev lite omarbetat och resulatet blev inte alls tokigt