Sommar

Sommar

Maskrossaft - My Feldts recept

Maskrossaft - My Feldts recept

100 g kronblad av maskrosor, ca 100 st. 1500 g socker. 1100 g vatten. 5 citroner, zezten (skalet). 400 g citronsaft
Potatis & Purjolöksgalette

Potatis & Purjolöksgalette

En toppengod vegetarisk Galette med pistagenötter, purjolök och potatis, serveras med en vit sås med smak av citron och en fräsch enkel sallad till

Grillad kycklingfilé med grönsakslasagne och husets pesto

Passade på att grilla lite paprika och givetvis så en grön kvist på för ögat. Fredag och dags för lite trevlig middag idag så har jag haft lite idéer som jag förverkligade i köket, jag la ner lite extra jobb på att göra en läcker lasagne att servera till den grillade kycklingen
Sommarkorv

Sommarkorv

Namnet sommarkorv hittade jag på arla men där var korven smaksatt med bla. Speciellt gott med alla fräscha grönsaker som lockar nu på sommaren
Ljummen sallad med pasta, varmrökt lax och citrusdressing

Ljummen sallad med pasta, varmrökt lax och citrusdressing

Det här receptet cirkulerar runt på olika sajter i lite olika varianter. Jag gjorde min egen version. 4 portioner 300 gram pasta 250 gram varmrökt lax 1 ask babyspenat 2 schalottenlökar 75 gram sockerärtor skalet från citronen nedan Dressing
Baconlindad Halloumi

Baconlindad Halloumi

Härligt småplock till pilsnern eller tapaskvällen. Rekommenderar er att köpa bra bacon att göra detta på
Långbrosill anno 2009

Långbrosill anno 2009

ca 300 g inlagda sillfiléer. 11 ägg, hårdkokt. 12 färskpotatisar, kokta (eller små delikatesspotatis)
Matjessillfilé med hackat ägg

Matjessillfilé med hackat ägg

Koka och hacka äggen. Hacka rödlöken fint. Bryn smöret lätt i en kastrull. Lägg filéerna på tallrikar och strö över ägget och den finhackade löken
Janssonrösti

Janssonrösti

1. Riven potatisen på de stora hålen på ett rivjärn. Riv den gula löken. Hacka matjessillen. 2. Vispa ihop ansjovisspad med vispgrädde, ägg och kryddor
Ernsts potatissallad

Ernsts potatissallad

Koka potatisen och skär i stora bitar, smaksätt potatisen när den är varm. Hacka de färska kryddorna. Häll över olja och vinäger alternativt citron
Tunnbrödsrulle med potatismos röd pölse och lökketchup

Tunnbrödsrulle med potatismos röd pölse och lökketchup

Koka upp vatten i en kastrull, när vattnet kokar lägg i pölsen stäng av och dra bort kastrullen från plattan, (får pölsen ligga i när det kokar så spricker skinnet) låt pölsen ligga och gotta sig i det varma vattnet medans du monterar tunnbrödsrullen
Ljummen potatissallad

Ljummen potatissallad

Koka potatisen med skal. Låt svalna något, skala och skiva potatisen. Gör en varm vinägrett av övriga ingredienser, slå över och blanda
Kassler med stuvad vitkål

Kassler med stuvad vitkål

Koka upp mjölk, mjöl och fond i en kastrull under ständig omrörning. Låt stuvningen sjuda 3 minuter. Klyfta vitkålen i sex tunna klyftor

Rabarberchampagne

Härligt bubblig och lite alkoholhaltig dryck som är perfekt en sommarkväll. Jag har sagt det förr men rabarber är bland det godaste jag vet
Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj

Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Sommarbär i gelé - en somrig efterrätt

Sommarbär i gelé - en somrig efterrätt

Nu på sommaren när det är varmt ute och man har grillat eller ätit mycket till middag så kanske man inte är sugen på en jättestabbig efterrätt och då är det här ett enkelt och gott alternativ
Korv- och baconpaj

Korv- och baconpaj

Den här pajen kanske låter lite annorlunda, det var nog därför jag fastnade för det när jag hittade ett liknande recept som blev lite omarbetat och resulatet blev inte alls tokigt