1550 g citronsaft. 11,5 kg socker 1 l vatten 17 stora klasar av rallarros 550 g citronsaftKoka upp socker och vatten. Pressa citronerna, slå över rallarrosorna och citronsaften och låt dra i 4-6 dagar. Förvara i frysen alternativt pastörisera upp till 83 grader i 15 minuter och tappa upp i rena sterila flaskor så kan du ha saften i kylen
Eftersom saften inte innehåller något konserveringsmedel så får man vara noga med att diska ur flaskorna ordentligt och decinfinsera dem innan man häller i saften så att saften inte blir dålig men den är så god att man hinner dricka upp den innan dess
6 stjälkar mynta. 16-8 dl vatten. 110 skivor gurka, fint skurna. 11 lime, skivad. 16 stjälkar mynta 6-8 dl vatten 10 skivor gurka, fint skurna 1 lime, skivadSkölj myntan och fördela i flaskorna, peta ner gurk- och limeskivorna och fyll på med friskt vatten
Ger ca 3 liter 5 l svarta vinbär (färska eller frysta, tinade) 2 1/2 l vatten 5 dl strösocker /liter avrunnen saft 2 krm natriumbensoat per liter saft Lägg till i inköpslistan
Smaka, och tillsätt eventuellt lite citronsaft. 1socker per liter avrunnen saft. 1citronsaft1. Mät saften och tillsätt 500 g socker per liter avrunnen saft
Dag två silas bären av och rönnbärssaften kokas upp med socker i 10 minuter. 1 del saft, 4 delar vatten 5 kg rönnbär. 3 kg socker (600gr/liter avrunnen saft)