Saft

Saft

  • 51 Recept
Äppelmust – enkelt recept

Äppelmust – enkelt recept

5 kg äpplenLägg äpplena i vattenbad och rengör dem. 1Krossa äpplena i en fruktkross eller en köttkvarn
Svartvinbärslemonad

Svartvinbärslemonad

När jag gick på mellanstadiet så hade vi en äldre dam som lärare (Ja, en riktig dam. De är inte lika vanliga idag)
Svart vinbärssaft

Svart vinbärssaft

Mät upp saften och häll den i den rengjorda grytan. Koka upp saften och tillsätt sockret lite i taget under omrörning
Saft på rallarros

Saft på rallarros

1550 g citronsaft. 11,5 kg socker 1 l vatten 17 stora klasar av rallarros 550 g citronsaftKoka upp socker och vatten. Pressa citronerna, slå över rallarrosorna och citronsaften och låt dra i 4-6 dagar. Förvara i frysen alternativt pastörisera upp till 83 grader i 15 minuter och tappa upp i rena sterila flaskor så kan du ha saften i kylen
Citronsaft

Citronsaft

Tillsätt saften från citronerna och sila sen saften genom en silduk. 3 citroner. 12 dl strösocker. 19 dl kokande vatten
Frisk och fruktig Äpple Öl

Frisk och fruktig Äpple Öl

Äpple Öl. Ingredienser. ca 2 kg syrliga äpplen. 5 l vatten. ca 200 g muscovadosocker. 50 g jäst (vanlig bakjäst)
Rabarbersaft med vanilj

Rabarbersaft med vanilj

Koka upp saften med socker och citronsaft tills sockret lösts upp. Skölj rabarberstjälkarna väl och skiva dem grovt
Rabarberdricka

Rabarberdricka

Låt saften rinna genom en silduk. Rör ner sockret i den varma saften. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor och förvara i kylen
Leilas rabarbersaft

Leilas rabarbersaft

1 st citron, saften. 1 kg rabarber 1,5 l vatten 4,5 dl strösocker 1 st citron, saften. 1 kg rabarber. 1,5 l vatten
Hemmagjord rabarbersaft

Hemmagjord rabarbersaft

Eftersom saften inte innehåller något konserveringsmedel så får man vara noga med att diska ur flaskorna ordentligt och decinfinsera dem innan man häller i saften så att saften inte blir dålig men den är så god att man hinner dricka upp den innan dess
Farmors citronsaft

Farmors citronsaft

Sila saften och häll upp på flaskor. Skrubba citronerna grundligt. Skiva dem och lägg dem i en stor skål
Saft på vinbär, körsbär och rabarber

Saft på vinbär, körsbär och rabarber

Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt och saft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året
Myntavatten - Anna Ottossons recept

Myntavatten - Anna Ottossons recept

6 stjälkar mynta. 16-8 dl vatten. 110 skivor gurka, fint skurna. 11 lime, skivad. 16 stjälkar mynta 6-8 dl vatten 10 skivor gurka, fint skurna 1 lime, skivadSkölj myntan och fördela i flaskorna, peta ner gurk- och limeskivorna och fyll på med friskt vatten
Körsbärssaft

Körsbärssaft

Ingredienser Portioner. 4 l 4 l körsbär (4 l motsvarar ca 2 1/2 kg) 12 dl vatten 12 dl socker 1 tsk natriumbensoat Lägg till i inköpslistan
Svartvinbärssaft

Svartvinbärssaft

Ger ca 3 liter 5 l svarta vinbär (färska eller frysta, tinade) 2 1/2 l vatten 5 dl strösocker /liter avrunnen saft 2 krm natriumbensoat per liter saft Lägg till i inköpslistan
Rönnsaft

Rönnsaft

Smaka, och tillsätt eventuellt lite citronsaft. 1socker per liter avrunnen saft. 1citronsaft1. Mät saften och tillsätt 500 g socker per liter avrunnen saft
Rönnbärssaft

Rönnbärssaft

Dag två silas bären av och rönnbärssaften kokas upp med socker i 10 minuter. 1 del saft, 4 delar vatten 5 kg rönnbär. 3 kg socker (600gr/liter avrunnen saft)

Äppelsaft

Mät upp saften så att du vet hur mycket socker som ska tillsättas. Skumma saften. Rör ut natriumbensoatet i lite av saften och blanda

Kallrörd äppelsaft

saften. Skölj äpplena och skär dem i små bitar. Lägg bitarna i en stor ren rostfri bunke eller hink. Koka upp vattnet och häll det över äppelbitarna