Ingredienser Portioner. 6 1 rotselleri (à 500 g) 1 bananschalottenlök 1 vitlöksklyfta 50 g smör salt hackad persilja att strö över 1/2 dl finriven parmesanost Lägg till i inköpslistan
Skala och skiva potatisen. Täck baconbotten med potatisskivor, salta och peppra. Strö över den rivna osten, vitlök och smulad basilika och fortsätt att varva potatis, ost och kryddor
2 l vatten 1 msk ättiksprit 12 % 1-2 kg mjölig potatis (ex King Edward) 1 msk salt frityrolja. 2 l vatten 1 msk ättiksprit 12 % 1-2 kg mjölig potatis (ex King Edward) 1 msk salt frityrolja
Jag gjorde för första gången själv denna gratäng som mamma bjudit på flera gånger, tycker den är såå god och föredrar den framför vanlig potatisgratäng
Koka potatisarna och känn efter med en sticka om de är är färdiga. 2 kg potatis. 1vatten så att potatisarna täcks. 11/2 tsk saltSkölj och skrubba potatisarna noggrant, men gnid inte bort skalen. 1Häll i salt och vatten och ge potatisarna ett hastigt uppkok. 1Häll av vattnet, ta tag i grytans öron och tippa den fram och tillbaka tills potatisarna är torra och har börjat skrynkla sig
Strunta i Tacosen och baka er en potatis till Fredagsmyset med gott tillbehör istället så slipper ni allt det där tillsatta sockret och tillsatserna som vi kunde se om i gårdagens PLUS
Denna heter igentligt Afrikansk potatisgratäng och varför vet jag inte. Potatisen ska vara liten och rund så i detta recept har jag faktiskt köpt små färdugkokta potatisar på burk
Lägg potatisen i en bakpappersklädd långpanna. eller stora potatisar. Tvätta potatisen och skär varje potatis i 6-8 klyftor. Lägg i potatisklyftorna och förväll dem 3 minuter. Stek potatisen i övre delen av ugnen, ca 15 minuter. Smaklig måltid 1 kg bakpotatis