Grönkål är inte bara nyttigt, det är fantastiskt gott också och passar perfekt i paj. Du kan givetvis göra en annan matpajsdeg om du föredrar det, kanske du måste hålla dig till en viss typ av kost p
Ansa och strimla purjolöken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Skiva potatis och tomater. Varva potatis, purjolök, skinka och tomater i en smord eldfast form
Gör pajdegen. Smaka av köttfyllningen och salta och peppra mer om det behövs, häll köttstuvningen på pajskalet, strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca
Den här pajen kanske låter lite annorlunda, det var nog därför jag fastnade för det när jag hittade ett liknande recept som blev lite omarbetat och resulatet blev inte alls tokigt
Blanda snabbt ihop pajdegen, gärna i matberedare. Tryck ut degen i pajform. Detta blir en vanlig pajstorlek men om man vill göra en långpannepaj (och det vill man
I lördags för en vecka sedan improviserade jag ihop denna paj och det blev så otroligt god. Det är när paj smakar som denna gjorde som gör att matpaj är en av mina favoriträtter
Skär köttet i bitar eller grova strimlor och lägg det i botten på en smord pajform. Stick tätt med hål i pajlocket med en gaffel, pensla med vatten eller uppvispat ägg och grädda pajen tills deglocket är vackert gyllengult och sprött
Årets första inlägg blev en paj som Anna gjorde medan jag målade i huset. Hursomhelt så är grundreceptet på pajdeg alltid bra att ha och sen kan man fylla den med det som finns tillhands
Paj är perfekt mat för lata sommardagar. Den här pajen är lika god. pajskalet. pajen strö på riven ost. Jag älskar att äta tomat -och gurksallad med någon god dressing till paj