Gös är en riktigt fin matfisk och även fantastiskt kul att fånga. Denna gös fångade jag i Dalälven och lagade till enligt nedan vilket var fantastiskt gott och rekommenderas varmt
Torsk600-800 g torskrygg, gärna med skinnet kvar 1 dl salt 1 l vatten 300 g körsbärstomater, blandade färger 1 schalottenlök 2 klyfta vitlök 5 kvist färsk timjan 3 msk olivolja 3 tsk sherryvinäger salt svartpeppar
GÖR GÄRNA SÅ HÄR. Rotfruktragú. Skala och skär rotfrukterna i stavar/klyftor. Potatisen kan gärna ha skalet kvar, skrubba rent den ordentligt och skär i klyftor
Fryst torsk är kanske inte den roligaste råvaran, men om man lagar den på det enkla sätt som vi gjorde igår så blir den toppengod - smakar "som restaurang"
Det här med att gå hem från dagis, det är inte klokt hur lång tid det kan ta. Just nu pausar vi lite med att leta kottar, katter, pinnar, burkar och allt annat och fokuserar på den lille tussilago