Fiskrätter

Fiskrätter

Helstekt gös i ugn

Helstekt gös i ugn

Gös är en riktigt fin matfisk och även fantastiskt kul att fånga. Denna gös fångade jag i Dalälven och lagade till enligt nedan vilket var fantastiskt gott och rekommenderas varmt
Rimmad torsk med beurre blanc och varma tomater

Rimmad torsk med beurre blanc och varma tomater

Torsk600-800 g torskrygg, gärna med skinnet kvar 1 dl salt 1 l vatten 300 g körsbärstomater, blandade färger 1 schalottenlök 2 klyfta vitlök 5 kvist färsk timjan 3 msk olivolja 3 tsk sherryvinäger salt svartpeppar
Dragonbakad torsk med räk- och sparrissås

Dragonbakad torsk med räk- och sparrissås

Ingredienser Portioner. 4 4 bitar MSC-märkt torskryggfilé (à 125 g) 1 tsk salt 1/2 msk finrivet citronskal 1 msk färskpressad citronjuice 75 g smör 1/2 pressad vitlöksklyfta 1/2 tsk torkad dragon 3 dl rivet vitt bröd (utan kant) 2 dl hackad persilja 1 1/2 dl riven gruyère färsk dragon till servering Räk- och sparrissås 1 burk vit sparris (à 180 g) 1/2 msk konc fiskfond 1 1/2 dl vatten 1 1/2 dl vispgrädde 1/2 msk majsstärkelse 1 tsk finrivet citronskal 1 msk färskpressad citronjuice 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 200 g skalade räkor 1 msk finskuren gräslök Lägg till i inköpslistan
Fisk-Favoriten I Ugn---4 Porttioner

Fisk-Favoriten I Ugn---4 Porttioner

1. Sätt ungnen på 225 grader sedan smörg den ungnssäkra formen med margarinet. 2. Skär fiskblocket i 2 cm tjocka skivor
Gös med dilltomater

Gös med dilltomater

Krydda fisken med hälften av saltet och vänd i ströbröd. Stek i smör i en panna ca 2 min på varje sida
Stekt gös med gräslökssås

Stekt gös med gräslökssås

4 st gösfiléer. 1salt och peppar. 11 st ägg. 1ströbröd. 13 msk smör. 13 dl vatten. 11 msk kycklingfond. 11. 5 msk vetemjöl
Mmmmm fisk!

Mmmmm fisk!

Fryst torsk är kanske inte den roligaste råvaran, men om man lagar den på det enkla sätt som vi gjorde igår så blir den toppengod - smakar "som restaurang"

Fiskgryta Smögen

Skala potatisen och löken och skär dem stora som speltärningar. Skålla tomaterna i kokhett vatten och skala dem
Tue, 08 Dec 2009 09:32:00 +0000

Tue, 08 Dec 2009 09:32:00 +0000

Ännu en gryta där man har i allt. Vill man sedan ha något till, så visst kan man väl det, men det behövs inte
Coriandrum sativum

Coriandrum sativum

Först. Tusen tack för alla gratulationer på årsdagen. Just nu känns det som om jag kan fortsätta med det här tills jag är en riktig gammal tant
Fisk & tussilago

Fisk & tussilago

Det här med att gå hem från dagis, det är inte klokt hur lång tid det kan ta. Just nu pausar vi lite med att leta kottar, katter, pinnar, burkar och allt annat och fokuserar på den lille tussilago
Queen-Ingelas goda fiskgryta

Queen-Ingelas goda fiskgryta

Skär ev bort ryggbenet på fiskfiléerna och skär fisken i kuber som är 2 cm stora. Ansa, skölj och hacka purjolöken fint

Fiskgryta med dragon och senap

1. Koka riset enligt beskrivningen på paketet. Skala och hacka löken och skiva champinjonerna. Bryn dem i smör i en vid kastrull