I dag bjuder jag på en av mina absoluta favoriträtter. Det här är så gott att ni måste bara laga den. Som vanligt är det en lättlagad rätt och det bästa av allt är att man förbereder den dagen innan
Vi äter sällan couscous. Alltså, ytterst sällan. En gång om året eller så får jag för mig att det kanske hade varit gott, men så står paketet där i skafferilådan och blir gammalt
Hamburgerbröd. Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en gryta, tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills den lösts upp
En god aubergineröra gjord av grillade grönsaker, smaken blir härligt rökig och mustig. Mycket fräscht och gott som tillbehör till maten eller att ätas med en bit bröd
Det finns hummus och så finns det perfekt hummus. När man lyckas få till hummusen sådär sammetslen och krämig, ja då har man sig en underbar dippa att njuta av
Gjorde baba ganoush till veckans mat, en god och enkel röra som jag tycker passar till det mesta. Auberginen får gärna bli lite svart utanpå när det rostas, det ger en lite fylligare och nästan rökig smak
I helgen gjorde jag en buffé till en god vän. Det blev lite pyssel i köket helt klart. Det är en sak att stå i ett fullt utrustat restaurangkök, en annan att stå i sin lilla tvårummare hemma och stöka
Skiva auberginerna i långsmala skivor, ca ½ cm tjocka. Stek dessa mjuka i stekpanna. Salta och peppra. Rulla ihop varje skiva med tomat och basilika blad i mitten
Blanda alla ingredienserna utom kycklingen till kycklingbulgogin till en marinad. Lägg i kycklingen och låt marinera i minst 20 timmar eller mer, gärna över natten
Den här peston piggar upp vilken pasta som helst. Jag serverar den t. ex. tillsammans med svampfylld pasta blandad med stekt zucchini och kycklingfilé som jag bryner i stekpannan och eftersteker i ugn