Buffé

Buffé

  • 41 Recept
Kyckling med chili och koriander

Kyckling med chili och koriander

Denna rätt brukar vi göra med  rå lax. Det fanns inte hemma idag så testade med kyckling. Visst är laxen snäppet godare men detta var jättegott också
Med en smak av Italien

Med en smak av Italien

I dag bjuder jag på en av mina absoluta favoriträtter. Det här är så gott att ni måste bara laga den. Som vanligt är det en lättlagad rätt och det bästa av allt är att man förbereder den dagen innan
Couscoussallad

Couscoussallad

Vi äter sällan couscous. Alltså, ytterst sällan. En gång om året eller så får jag för mig att det kanske hade varit gott, men så står paketet där i skafferilådan och blir gammalt
Rostbiff i marinad

Rostbiff i marinad

Serveras som ensamrätt med potatissallad eller på buffébordet. Serveras som ensamrätt med potatissallad eller på buffébordet
Minihamburgare

Minihamburgare

Hamburgerbröd. Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en gryta, tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills den lösts upp

Läckra Grönsaksbiffar

Läckra Grönsaksbiffar som serveras i pitabröd med goda tillbehör. Godare än falafel om jag får tycka. Grönsaksbiffar
Aubergineröra

Aubergineröra

En god aubergineröra gjord av grillade grönsaker, smaken blir härligt rökig och mustig. Mycket fräscht och gott som tillbehör till maten eller att ätas med en bit bröd
Kisir- Bulgursallad

Kisir- Bulgursallad

Kisir är en av mina favoriträtter, den passar till det mesta. Gott att äta bredvid grillat eller bara som den är
Perfekt hummus

Perfekt hummus

Det finns hummus och så finns det perfekt hummus. När man lyckas få till hummusen sådär sammetslen och krämig, ja då har man sig en underbar dippa att njuta av
Hummus, Zeina Mourtadas recept

Hummus, Zeina Mourtadas recept

500 g kokta kikärtor. 14 msk tahini. 11 klyfta vitlök. 11-2 citroner. 11 tsk salt. 10,5-1 dl vatten. 1500 g kokta kikärtor 4 msk tahini 1 klyfta vitlök 1-2 citroner 1 tsk salt 0,5-1 dl vattenLägg tahini, salt, citronsaft och pressad vitlök i en matberedare eller använd en stavmixer
Baba Ganoush

Baba Ganoush

Gjorde baba ganoush till veckans mat, en god och enkel röra som jag tycker passar till det mesta. Auberginen får gärna bli lite svart utanpå när det rostas, det ger en lite fylligare och nästan rökig smak
Buffé med god röra

Buffé med god röra

I helgen gjorde jag en buffé till en god vän. Det blev lite pyssel i köket helt klart. Det är en sak att stå i ett fullt utrustat restaurangkök, en annan att stå i sin lilla tvårummare hemma och stöka

Amerikansk buffé

Börja med marinaden och fräs löken mjuk i en tjockbottnad gryta. Tillsätt marinaden, en burk vanlig ljus öl (3,5%), vatten, citronklyftor och BBQ-sås

Auberginerullar

Skiva auberginerna i långsmala skivor, ca ½ cm tjocka. Stek dessa mjuka i stekpanna. Salta och peppra. Rulla ihop varje skiva med tomat och basilika blad i mitten
Sötstark koreansk kyckling i salladsblad

Sötstark koreansk kyckling i salladsblad

Blanda alla ingredienserna utom kycklingen till kycklingbulgogin till en marinad. Lägg i kycklingen och låt marinera i minst 20 timmar eller mer, gärna över natten
Kyckling i sötsur sojasås

Kyckling i sötsur sojasås

Kycklingklubbor i en kladdig och sötsur sojasås med mycket smaker. Om man vill så kan man byta ut kycklingklubborna mot kycklingvingar
Paprikapesto

Paprikapesto

Den här peston piggar upp vilken pasta som helst. Jag serverar den t. ex. tillsammans med svampfylld pasta blandad med stekt zucchini och kycklingfilé som jag bryner i stekpannan och eftersteker i ugn