700 g köttfärs Ca 2 dl finhackad persilja 1 lök 1,5 tsk sju kryddor- recept HÄR. 2 st aubergine 3-4 st potatisar 2 st paprikor (gärna olika färger) 1 st lök 1 st tomat Tomatsås. 5-6 msk tomatpuré 6 dl kokhett vatten 1 tsk paprikapulver 0,5 tsk sju kryddor Salt & svartpeppar Gör såhär. 3-4 st potatisar. 5-6 msk tomatpuré
)2 finhakkede løk2-3 hakkede gulrøtter2-3 hakkede selleristenger2-3 hakkede hvitløksfedd1 kg kjøttdeig1 ss worcestershiresaus2 ss tomatpuré1 boks hermetiske tomater1 glass rødvin½ ts timian1 laurbærblad120 g frosne erter 1 kg poteter1,5 dl melket par ss smørsalt/pepper50 g revet ostStek løk, hvitløk, selleri og gulrot mykt. Dryss over ost og stek ved 180-190 grader i ca 45 minutter. 2-3 hakkede gul. 2-3 hakkede selleri. 2-3 hakkede hvitløk. 180-190 grader
/Köket-redaktionen 300 g nötfärs (gärna naturbeteskött). 1-3 msk gochujang (beroende på hur starkt man gillar). 300 g nötfärs (gärna naturbeteskött) 250 g äggnudlar. Woksås1 msk japansk soja 1-3 msk gochujang (beroende på hur starkt man gillar) 1 dl hoisinsås