Kryddigt kinesiskt fläsk | Köket.se 250 g fläskkött benfritt 2 msk kinesisk soja 1 msk vatten, kallt 2 tsk majsstärkelse 0,5 tsk malen ingefära 4 klyftor vitlök 1 gul lök 1 röd paprika 6 cm purjolök 2 msk majsolja 2 krm chilipeppar 2 msk vinäger 1 tsk strösocker 0,5 burk bambuskott, avrunna 1 krm salt 6 champinjoner www.koket.se
Kinesisk biff med sötsur sås Blanda marinaden. Slå den över köttet och låt dra i minst 30 minuter. Vänd runt några gånger. Blanda såsen i en kastrull och koka upp under omrörning www.koket.se
Het kletig kyckling med nötter och ris Julen är gången även om vi inte dansat den ut, riktigt än. Jag har däremot hunnit tröttna på julmaten för denna gång Aqua vitae - livets vatten
Mao Zedongs Rödkokta Sidfläsk eftersom det enligt honom är norra Kinas stil. Skär sidfläsket i 3x3 centimeter stora kuber. Behåll fettet Svt
Rödbräserat fläsk Lägg fläsksidan i en gryta med vatten, låt vattnet koka upp och skumma väl. Lägg ner ingefäran och sticklöken i vattnet och låt fläsket sjuda i 40 minuter www.koket.se
Sötsur kyckling Börja med att skala och hacka ingefäran och vitlöken fint. Skiva purjolöken tunt, samma med morötterna och tärna paprikan www.koket.se