Jul

Jul

Ris à la Malta

Ris à la Malta

Skölj riset i ett durkslag. Blanda ris, salt och vatten i en stor kastrull med tjock botten. Låt riset koka upp och sänk sedan till lägsta värme

Kerstins Senapsill

Blanda ättikslagen och lägg i strömmingen, låt den sedan dra i 3 timmar. Dra av skinnet på strömmingen och låt den rinna av

Camillas Äggost

Vispa upp äggen i mjölken och tillsätt övriga ingredienser. Värm upp på först lite högre temperatur på spisen tills det börjar ryka lite och sänk sen till låg temperatur och under hela tiden rör i kastrullen
Brända mandlar – recept

Brända mandlar – recept

Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Brynt smörkola

Brynt smörkola

Ingredienser Portioner. ca 30 st 50 g smör 3 dl strösocker 3 dl vispgrädde 1 1/2 dl ljus sirap 1 tsk vitvinsvinäger 1 krm salt Till garnering 1 tsk flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5