Och det blev ju inte bättre när sambon hittade denna enklare och lite lättare variant. Koka ihop kryddor, lök, vinäger och vatten tills all vätska kokat in
Och – ja, det finns en massa färdiga ganska bra béarnaisesåser att köpa numera som är långt ifrån min barndoms pulversåser, men det här – det är något helt annat
Nu är det ett bra tag sedan jag kremerade köttet och slängde béarnaisekastrullen i vasken. Grillningen brukar ju vanligtvis inte vara några problem, men fettbranden i grillen och för mycket energi åt béarnaisen var två samverkande faktorer som fick mig att i ren ilska slänga både sås och kött och skrika hämtpizza
Rör ihop majonnäs och crème fraiche,. Tillsätt citron, senap, salt, peppar och gurkmeja. Vänd försiktigt ihop det hela med hackad gurka, kapris, persilja och de hackade äggen
Mosa tonfisken och strimla purjolöken. Tllsätt majonnäs, crème fraiche, dill, salt och peppar. Rör om ordentligt, bred ut på polarbröd eller annat bröd och varva gärna med makrillfyllningen som jag lämnat recept på också