Röror och såser

Röror och såser

  • 51 Recept
Hemmaslagen bearnaisesås

Hemmaslagen bearnaisesås

Därefter droppar man ner smöret (utan det vita) och fortsätter vispa lugnt tills man vispat in allt smör
Bearnaisesås

Bearnaisesås

För några år sedan fullkomligt exploderade marknaden med bearnaise på burk, den skulle gärna ätas kall och till precis allt
Bearnaise

Bearnaise

)Receptet som jag änvände kommer från bloggen "Mat och dryckestips", jag ersatte dock rödvinsvinägern och det vita vinet med vitvinsvinäger
Kall bearnaise - Lätt som en plätt!

Kall bearnaise - Lätt som en plätt!

Och det blev ju inte bättre när sambon hittade denna enklare och lite lättare variant. Koka ihop kryddor, lök, vinäger och vatten tills all vätska kokat in
Bearnaisessmör

Bearnaisessmör

Det tar tid och det finns alltid en risk att den skär sig. Bara att blanda ihop och vispa. Ta fram smöret i god tid så det blir rumsvarmt och mjukt

MAJONNÄS

Lycka till och ge gärna tips, i komentetorsfältet, på recept på såser du gillar som innehåller majonnäs
Béarnaisesås

Béarnaisesås

Och – ja, det finns en massa färdiga ganska bra béarnaisesåser att köpa numera som är långt ifrån min barndoms pulversåser, men det här – det är något helt annat
Hemmagjord majonnäs

Hemmagjord majonnäs

Hemmagjord majonnäs är superenkelt att göra och blir så mycket godare än den man köper på burk eller tub
"Kall bea" till grillresterna

"Kall bea" till grillresterna

potatis, kött och gul lök. Fredag med "bea och pompa". Rör ihop och låt stå kallt en stund innan servering
Burre Bearnaise

Burre Bearnaise

Smaka av med vinägern från estragonen, salt och peppar. Rör ihop det rumstempererade smöret med de finhackade övriga ingredienserna
Béarnaise – så här gör man

Béarnaise – så här gör man

Nu är det ett bra tag sedan jag kremerade köttet och slängde béarnaisekastrullen i vasken. Grillningen brukar ju vanligtvis inte vara några problem, men fettbranden i grillen och för mycket energi åt béarnaisen var två samverkande faktorer som fick mig att i ren ilska slänga både sås och kött och skrika hämtpizza
Tips för grillen

Tips för grillen

Precis som jag nästan förlikat mig med att svensk sommar kan vara lika med blöt och kall men ändå lite mysig
Skagenröra på lantbröd

Skagenröra på lantbröd

Skala räkorna och lägg dem i en skål. Vispa crème fraichen hårt och blanda med majonnäs, och hackad dill
Tzatziki

Tzatziki

Skölj och riv gurkna på rivjärnets grova sida. Blanda yoghurt, vitlöksklyftor och olja. Smaka av med salt och nymald peppar
Hemlagad majonnäs

Hemlagad majonnäs

Blanda äggula, senap och vitvinsvinäger i en skål. Tillsätt oljan, först droppvis under vispning sedan i en stråle
Punschsås

Punschsås

Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Vispa grädden och rör ner den i äggsmeten. tillsammans med punsch
Italiensk tomatsås

Italiensk tomatsås

Skålla, skala och grovhacka tomaterna. Skala och hacka lök och vitlök. Dela chilifrukten på längden och ta bort kärnor och väggar
Kall Bearnaisesås

Kall Bearnaisesås

Grillad kycklingsallad med ost och majssås, nachochipsoch. Ankbröst med röd vinbärsås, edamamebönor och potatismos
Hemgjord remouladsås

Hemgjord remouladsås

Rör ihop majonnäs och crème fraiche,. Tillsätt citron, senap, salt, peppar och gurkmeja. Vänd försiktigt ihop det hela med hackad gurka, kapris, persilja och de hackade äggen
Fyllning till smörgåstårta

Fyllning till smörgåstårta

Finhacka skinkan och rör ihop den med de övriga ingredienserna. Bred på bottnen. 150 g rökt skinka. 2 dl riven ost
Fyllning till smörgåstårta

Fyllning till smörgåstårta

Mosa makrillen och tillsätt röd löken, majonnäsen, crème fraichen och örtsaltet. Rör om ordentligt. Räcker till 3 lager på polarbröd
Fyllning till smörgåstårta

Fyllning till smörgåstårta

Mosa tonfisken och strimla purjolöken. Tllsätt majonnäs, crème fraiche, dill, salt och peppar. Rör om ordentligt, bred ut på polarbröd eller annat bröd och varva gärna med makrillfyllningen som jag lämnat recept på också