Botten. Smält smöret. Smula kexen, gärna i matberedare. Tillsätt socker och smält smör och blanda samman. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, med löstagbar botten, som är 24 cm i diameter
Starta helgen med en fransk långfrukost och baka briocher ikväll. Om några veckor åker jag till Paris och då tänker jag hitta mysiga caféer att äta briocher på till frukost
Smörj och "bröa" en form som rymmer 1 1/2 l. Rör fettet med sockret till en luftig massa. Tillsätt ägget och gräddfilen samt de torra ingredienserna, citronskalet och bananraspet
Rör rumsvarmt smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med grädde
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjölet med bakpulver och rör ner det i äggsmeten omväxlande med matfettet
Dags igen. Nya bullar med saffran. Åtta påsar saffran har redan använts och fler kommer det att bli. Den här gången blev det bulldeg i långpanna, väldigt smidigt må jag säga
Det blev scones även denna helg. Svägerskan var här och vi njöt av en mysig helgfrukost med supergod varm choklad och vaniljscones med marmelad och ost