Vi hade lite äpplen kvar i en skål på bordet som började se lite vissna ut så det fick bli en äppelpaj som mina kollegor skall få till kaffet idag, dom blir nog glada för lite mellandagsfika
Skala och kärna ur äpplena. Bre den över äpplena. 4 äpplen (syrliga). Tillsätt sirap, vatten och potatismjöl, och låt koka under omrörning tills äpplena mjuknat, ca 3-5 minuter. 4 äpplen (syrliga)
Vaniljsås kan vara lite knepigt att göra, men med tålamod och övning blir det en hitt. Passar till pajer, rabarberkompott eller som lager i en klassisk tårta
3 dl äpplen i tärningar. Sambon var sugen på äppelpaj, men det blev en äppelkaka istället, mumsigt värre, saftig och god blev den också, allra godast om man har vispgrädde eller vaniljsås till
Lägg i de skalade och skivade äpplena och strö på 2 - 3 tsk socker. Blanda till sist i 50 g smält smör och häll smeten över äpplena i stekpannan. 5 - 7 äpplen
Skala och kärna ur äpplena, skär dem i fyra delar. Lägg försiktigt den utkavlade degen över äpplena i formen, och se till att vika in kanterna ordentligt runt om
Kärna ur och skär äpplena i bitar. 5 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 nypa salt100 g mandelmassaFyllning2 st stora äpplen1 msk smör2 msk strösocker2 tsk malen kanelSmör och ströbröd till formenGör så här1. 2 st stora äpplen