Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
De här hösten börjar kännas lite hopplös, hälsomässigt iallafall. Jag har precis klarat av några dagar med feber och halsont tillsammans med äldsta dottern som nog är inne på fjärde omgången nu i höst
Bakade dessa bars häromdagen. Vill hitta goda bakverk som inte är så mycket socker i. Mapelsyrup är ju socker det med, men mycket bättre än vanligt socker i alla fall
Detta är ett perfekt recept när du har många gäster men har inte så mycket tid för att baka. I original receptet så är det 3 dl mera socker, grädde istället för mellanmjölk, men jag har ändrat det lite och på så sätt snålat in på lite kalorier
Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa en kakform på 1 ½ liter. Mixa röbetorna till en puré. Smält 75 g av chokladen i vattenbad och blanda med 1 dl av oljan
Nu i dessa äppeltider måste jag ju passa på att tipsa om denna goding…. Det här receptet på tant Edits äppelkaka är ett utav mina allra äldsta recept och mitt allra käraste
Muffinsen är super saftig med bitar av choklad i och på toppen har jag dekorerat med en frosting på nutella och cream cheese, hasselnötter och färska jordgubbar
Tryck ner botten i en muffinsform (helst silikon så lossnar de lättast). Rör i gelatinet och vänd sedan försiktigt i blåbären och häll krämen i muffinsformarna
1. Vispa smöret tills det är luftigt, tillsätt florsocker och muscovadosockret, vispa i 3-4 minuter. 2. Knäck ned ägget i smörblandningen och vispa i ca en minut
Idag har vi firat sonen på hans tjugoandra födelsedag. Det började med sång på sängen. När han var liten brukade vi knö ihop oss i hans säng och äta frukost innan det var dags för paketöppning