Idag har Paola lärt mig att laga pasta. Fantastiskt kul. Vi har lagat ravioli med två olika fyllningar. En ravioli med champinjoner, Karl-Johans svamp och parmesan
Att göra sin egen raviolo är verkligen kul. Det tar lite tid men blir gudomlikt gott. Vi har en pastamaskin, men man kan använda färdigköpt pastadeg och kavla själv
Jag fyller gärna mina med en röra av ricotta och spenat, väl kryddat med chili, salt och peppar. 1 dl Durumvete för varje äggBehöver inte vara svårare än så
Enkelt, gott och sköter nästan sig själv är väl några ord man kan sammanfatta makaronipudding med. Sedan går det ju att göra precis som man önskar och lägga i det man tycker är gott
Värm vattnet till fingervarmt, 37°C. Smula ner jästen i en degbunke som rymmer ca 3 liter. Häll över lite av den ljumma degvätskan och rör tills jästen löst sig helt
Ja, nu är det i alla fall rätt tid att äta semlor. Fördelen med att göra egna är ju att de blir så färska som de bara kan vara och att man lätt kan äta mer än en
Blanda i alla ingredienserna till vetedegen tillsätt mjölet pö om pö kör degen ca 15 min i blandmaskin tills den är blank och fin, täck över med duk och låt jäsa ca 20 minuter
Vi fortsätter i festens tecken och bakar fastlagsbullar. Jag hade inte gjort det tidigare, men det skall ju vara en första gång för allt och nu kan jag lägga det till min ‘meritlista’ Klart godkänt fick de av familjen också
Lägg gelantinbladen i blöd i kallt vatten. Tag ut 2 st rånbottnar av varje smörgåsrån, ca 5 sm i diam. Vispa äggvitorna med sockret till riktigt hårt skum med fettfria redskap
Ugn 250 grader. Blanda fettet med en del av mjölet. Tillsätt socker, ägg och jästen utrörd i grädden. Arbeta in resten av mjölet och låt degen vila ca 10 minuter
Låt oss fira Sveriges nationaldag med riktigt fina bullar. Dessa bullar tar lite tid att baka, men det är framför allt jästiderna som är långa så man hinner göra mycket annat under tiden