Mina favoriter

Mina favoriter

  • 91 Recept
Mina favoriter
Korvgryta

Korvgryta

Korvgryta eller korvstroganoff som rätten också heter är en lättlagad gryta som går snabbt att laga. Ingredienser

Hemmagjord pasta

Av mina julklappspengar jag fick av farmor så skaffade jag mig en pastamaskin för jag har varit lite sugen på att göra egen pasta
Egen färsk pasta – mums!

Egen färsk pasta – mums!

 Den här gången gjorde vi ganska tunna spagetti, med kalvfrikadeller och tomatsås, en av mina älsklingsrätter
Hemlagad pasta

Hemlagad pasta

Idag har Paola lärt mig att laga pasta. Fantastiskt kul. Vi har lagat ravioli med två olika fyllningar. En ravioli med champinjoner, Karl-Johans svamp och parmesan
Hemgjord pasta

Hemgjord pasta

Hemgjord pasta var ungefär som hemstoppad korv eller surdegsbröd har varit de senaste åren på slutet av nittiotalet och en bit in på tjugohundratalet
Så gör du dina egna ravioli

Så gör du dina egna ravioli

Pasta är det bästa jag vet. Förr tyckte jag att Barilla var det enda alternativet och ratade den färska pastan som man kunde köpa i affären
Ravioli med olika fyllningar och valnötsås

Ravioli med olika fyllningar och valnötsås

Att göra sin egen raviolo är verkligen kul. Det tar lite tid men blir gudomlikt gott. Vi har en pastamaskin, men man kan använda färdigköpt pastadeg och kavla själv
Pastadeg / Ravioli

Pastadeg / Ravioli

Jag fyller gärna mina med en röra av ricotta och spenat, väl kryddat med chili, salt och peppar. 1 dl Durumvete för varje äggBehöver inte vara svårare än så
Makaronipudding

Makaronipudding

Enkelt, gott och sköter nästan sig själv är väl några ord man kan sammanfatta makaronipudding med. Sedan går det ju att göra precis som man önskar och lägga i det man tycker är gott
Frallor

Frallor

Matbrödet var slut, jag var hungrig och sugen på att baka. Googlade "snabba frallor" och hittade det här goda receptet
Julförberedelse

Julförberedelse

Det är dags att göra degen till mina pepparkakshus, som ska placeras på fika bordet. Nu närmar det sig Lucia och Julen,
Långpannebröd

Långpannebröd

När det är så varmt ute som det är nu och man ändå vill baka sitt eget matbröd tar jag till det enkla
Vitt matbröd

Vitt matbröd

Värm vattnet till fingervarmt, 37°C. Smula ner jästen i en degbunke som rymmer ca 3 liter. Häll över lite av den ljumma degvätskan och rör tills jästen löst sig helt
Enkla pizzabullar

Enkla pizzabullar

Följ anvisningarna på kitet. Lägg på skinkan. Strö över osten. Rulla ihop på längden och skär som bullar. Lägg på smord plåt
Fastlagsbullar eller semlor

Fastlagsbullar eller semlor

Ja, nu är det i alla fall rätt tid att äta semlor. Fördelen med att göra egna är ju att de blir så färska som de bara kan vara och att man lätt kan äta mer än en
Vetebullar

Vetebullar

Blanda i alla ingredienserna till vetedegen tillsätt mjölet pö om pö kör degen ca 15 min i blandmaskin tills den är blank och fin, täck över med duk och låt jäsa ca 20 minuter
FASTLAGSBULLAR

FASTLAGSBULLAR

Vi fortsätter i festens tecken och bakar fastlagsbullar. Jag hade inte gjort det tidigare, men det skall ju vara en första gång för allt och nu kan jag lägga det till min ‘meritlista’ Klart godkänt fick de av familjen också
Gräddbullar

Gräddbullar

Lägg gelantinbladen i blöd i kallt vatten. Tag ut 2 st rånbottnar av varje smörgåsrån, ca 5 sm i diam. Vispa äggvitorna med sockret till riktigt hårt skum med fettfria redskap
Wienerbullar

Wienerbullar

Ugn 250 grader. Blanda fettet med en del av mjölet. Tillsätt socker, ägg och jästen utrörd i grädden. Arbeta in resten av mjölet och låt degen vila ca 10 minuter
Lyxiga kanelbullar

Lyxiga kanelbullar

Degen, innan det är dags att rulla ihopSå har vi firat kanelbullens dag igen. Den här gången gjorde jag kalljästa lyxiga bullar
Sockerbullar med vaniljkräm

Sockerbullar med vaniljkräm

Låt oss fira Sveriges nationaldag med riktigt fina bullar. Dessa bullar tar lite tid att baka, men det är framför allt jästiderna som är långa så man hinner göra mycket annat under tiden

Gifflar med Hasselnötskräm

Gör så här. 1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret, häll på mjölken och låt blandningen bli fingervarm, ca 37 grader