Bittes varmrätter

Bittes varmrätter

  • 9 Recept
Lammstek med härlig sås

Lammstek med härlig sås

Ja, då var det måndag igen. Helgen som gick var lugn och skön. I lördags så gjorde vi en helt fantastiskt god lammstek
Apelsinsås

Apelsinsås

Apelsinsås – varm sås med liten beska av apelsin, vitt vin något sötad och redd med maizena att servera till anka
Anka med apelsinsås och potatisrosor

Anka med apelsinsås och potatisrosor

Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Apelsinsås till kyckling och anka

Apelsinsås till kyckling och anka

Apelsiner konsumerar vi på kors och tvärs här i köket just nu. Vi äter, dricker och lagar mat med dom och snart är det väl risk att det sprutar apelsinsaft ur öronen på oss
Citron hollandaise

Citron hollandaise

Vispa ihop ägg och vatten i en kastrull som står i en annan kastrull med sjudande vatten, sk vattenbad
Helstekt kalkonfilé med ugnsrostade rotfrukter och chevrékräm

Helstekt kalkonfilé med ugnsrostade rotfrukter och chevrékräm

Rotfruktstemat fortsätter här hemma. Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost
Pulled Pork gjort av fläskkarré

Pulled Pork gjort av fläskkarré

Kvällens middag igår bestod av pulled pork, barbequesås, coleslaw och grönsaker serverat i pitabröd. Riktigt gott