Sill

Sill

  • 12 Recept
Inkokt lax med kall dillsås och ägghalvor

Inkokt lax med kall dillsås och ägghalvor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 bit(ar) laxfilé(er) , ca 150 gr/st, portionsbitar Lag 1 l vatten 4 st lagerblad , 4-5 15 st kryddpepparkorn , 15-20 1 st gul lök 1 st morot 0,5 dl ättiksprit , (12%) 1 msk äppelcidervinäger 1 msk salt 0,5 kruka(or) färsk dill , stjälkarna från dillen som används till såsen Dillsås 1 dl gräddfil 1 dl majonnäs 0,5 msk äppelcidervinäger 0,5 kruka(or) färsk dill , 1 knippe 1 krm salt , krydda efter smak 1 krm peppar , krydda efter smak Tillbehör 4 st ägg 24 st räkor Köp receptet
Senapsgravad strömming

Senapsgravad strömming

600 gram färska strömmings- eller sillfiléer. Frys först strömmingen över natten om den är köpt färsk och inte varit fryst innan
Ramslökssill med citron

Ramslökssill med citron

En härlig sillvariant smaksatt med den gotländska vårdelikatessen ramslök som ger en behaglig vitlöksmak och fin färg
Lerpottasill med brynt smör

Lerpottasill med brynt smör

Lägg upp sillen på ett fat eller i en skål. Lägg blandningen på sill léerna. Smält smöret och bryn det på medelvärme tills det blir ljusbrunt, häll det över sillen
Farfar Arnes sill

Farfar Arnes sill

Varva sillfiléer, lökringar och morotsskivori en glasburk. 4 sillfiléer (1 burk Abba inläggningssill). Koka upp lagen och låt kallna
SPICY SENAPSSILL MED CRUNCH

SPICY SENAPSSILL MED CRUNCH

Häll av lagen från sillen och skär den i bitar. Lägg sillen och löken i en burk. Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny SillSillinläggningSilltårtaMatjessillMatjessillstårta 1 pkt 5-minuterssill, Abba