De tacochips du köper i affären är visserligen väldigt goda, men de innehåller ofta en hel del onödiga tillsatsämnen och även en del socker och andra smakförstärkare
De här tekakorna är riktigt goda. Det är samma degrecept som till hönökakorna som jag bloggade om förra sommaren men den här gången gjorde jag portionsbröd istället i form av tekakor
Amandas favoritbröd är hönökaka och igår överraskade jag med att baka egen hönökaka till frukost. Till min stora förtjusning så föll den min lilla tjej i smaken och vann över den köpta varianten
Så här gör du. 60 minuter. Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper. Rör ihop alla ingredienserna och tillsätt sedan 2 dl kokande vatten och vänd runt och häll ut på bakplåtspappret
Värm vatten och fett till 37°, s k fingervärme, och rör ut jästen med degspadet. Tillsätt ostmassa, salt, brödkrydda och det mesta av mjölmixen tillsammans med hjorthornssaltet, och arbeta samman till en smidig deg
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt julmust och porter och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt havregryn, linfrö, ägg, olja, honung, salt och mjöl
Halloj. Är det inte galet att det snart är första advent. Mysigt, eller hur. Idag ska ni få recept på ett riktigt gott vörtbröd, det bakar jag varje jul
lördag, den 8 april 2017, kl. 17. 00. Kuvertbröden från himlen. Hej min vän. Hur mår du. Detta är ett tidsinställt inlägg å just nu befinner vi oss på en överraskningsfest i Härnösand för faster Pia 60 år å farbror Peter 70 år
De här supergoda fluffiga frallorna är väldigt enkla att baka. Visserligen tar det lite tid att rulla alla trettio små bullar, men jag tycker att det ibland kan vara terapeutiskt och avslappnande att göra lite enformiga uppgifter som att knåda och forma en deg
Kuvertbröd. ca 24 st3 dl mjölk50 g jäst1 tsk salt1 msk socker2 ägg125 g smör11-12 dl vetemjölPensling och garnering1 äggvallmofrönVärm mjölken till 37°C
Ikväll ska vi ha kräftskiva och jag bakade ostsnibbar som vi ska ha till. Andra tillbehör som kommer att serveras är bla kräftor, räkor, västerbottenpaj, potatisgratäng, marinerad fläskfilé, färska korvar, tomatsallad, grönsallad, aioli, brietårta m