brittenqvist
Matbröd

Matbröd

  • 33 Recept
Gör dina egna tacochips - gott och enkelt

Gör dina egna tacochips - gott och enkelt

De tacochips du köper i affären är visserligen väldigt goda, men de innehåller ofta en hel del onödiga tillsatsämnen och även en del socker och andra smakförstärkare
Focaccia

Focaccia

Focaccia. Detta är ett av mina absolut favoritbröd som jag bakar ofta. Det går att variera den i det oändliga beroende vad du väljer att ha på brödet
Tekakor

Tekakor

De här tekakorna är riktigt goda. Det är samma degrecept som till hönökakorna som jag bloggade om förra sommaren men den här gången gjorde jag portionsbröd istället i form av tekakor
Hönökakor

Hönökakor

Hönökakor är ytterligare ett stående inslag i vår helgfrukost, och vi är mäkta förtjusta i det mjuksega ganska söta brödet
Hönökaka

Hönökaka

Amandas favoritbröd är hönökaka och igår överraskade jag med att baka egen hönökaka till frukost. Till min stora förtjusning så föll den min lilla tjej i smaken och vann över den köpta varianten
Fröknäcke – bästa receptet

Fröknäcke – bästa receptet

Så här gör du. 60 minuter. Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper. Rör ihop alla ingredienserna och tillsätt sedan 2 dl kokande vatten och vänd runt och häll ut på bakplåtspappret
Grovt bröd

Grovt bröd

Blanda vetekross, rågsikt, vetekli, linfrö, salt och bikarbonat i en stor skål. Rör i sirap, filmjölk och mjölk och blanda till en kladdig deg
Franskt lantbröd

Franskt lantbröd

Smula jästen i en liten bunke och rör ut med ljummet vatten. Blanda i rågsikt, plasta bunken och låt den stå i rumstemperatur i 1 dygn
Tunnbröd

Tunnbröd

Värm vatten och fett till 37°, s k fingervärme, och rör ut jästen med degspadet. Tillsätt ostmassa, salt, brödkrydda och det mesta av mjölmixen tillsammans med hjorthornssaltet, och arbeta samman till en smidig deg
Vörtbröd

Vörtbröd

Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt julmust och porter och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp
Formbröd (glutenfritt)

Formbröd (glutenfritt)

Värm vatten och olja till 37º. Smörj en avlång form som rymmer 1 1/2 l. Täck ev botten med bakplåtspapper
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Smula ner jästen i en skål. Smält smöret, tillsätt filmjölk och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp
Grovt rågbröd

Grovt rågbröd

Dag 1. Blanda rågkross, linfrön och salt i en skål. Koka upp vattnet och häll i. Rör om och täck med plastfolie
Fylligt goda havrekakor

Fylligt goda havrekakor

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt havregryn, linfrö, ägg, olja, honung, salt och mjöl
Rågsiktslimpor

Rågsiktslimpor

100 g smör. 11. 2 l vatten. 12 pkt jäst. 11 msk salt. 10. 75 dl sirap. 5 msk brödkrydda. 12 kg rågsikt. 1100 g smör 1
Kavring

Kavring

8 dl rågsikt. 14 dl vetemjöl special. 10. 5 tsk salt. 11. 5 msk bikarbonat. 11 msk bakpulver. 14 dl sirap. 16 dl filmjölk
Julens bästa vörtbröd!

Julens bästa vörtbröd!

Halloj. Är det inte galet att det snart är första advent. Mysigt, eller hur. Idag ska ni få recept på ett riktigt gott vörtbröd, det bakar jag varje jul
Kuvertbröden från himlen

Kuvertbröden från himlen

lördag, den 8 april 2017, kl. 17. 00. Kuvertbröden från himlen. Hej min vän. Hur mår du. Detta är ett tidsinställt inlägg å just nu befinner vi oss på en överraskningsfest i Härnösand för faster Pia 60 år å farbror Peter 70 år
Fluffiga frallor

Fluffiga frallor

De här supergoda fluffiga frallorna är väldigt enkla att baka. Visserligen tar det lite tid att rulla alla trettio små bullar, men jag tycker att det ibland kan vara terapeutiskt och avslappnande att göra lite enformiga uppgifter som att knåda och forma en deg
Hembakta polarkakor

Hembakta polarkakor

Skulle man kunna leva på bara en sak då skulle jag lätt välja hembakat bröd. Finns inget som är så gott som en nybakad macka med massa gott pålägg på
Bulleri och bullera

Bulleri och bullera

Måndag för mig, måndag för många av oss. Det är inte vilken måndag som helst. Min allra bästa Super G fyller (inte många men dock
Kuvertbröd

Kuvertbröd

Kuvertbröd. ca 24 st3 dl mjölk50 g jäst1 tsk salt1 msk socker2 ägg125 g smör11-12 dl vetemjölPensling och garnering1 äggvallmofrönVärm mjölken till 37°C
Ostsnibbar

Ostsnibbar

Ikväll ska vi ha kräftskiva och jag bakade ostsnibbar som vi ska ha till. Andra tillbehör som kommer att serveras är bla kräftor, räkor, västerbottenpaj, potatisgratäng, marinerad fläskfilé, färska korvar, tomatsallad, grönsallad, aioli, brietårta m