Kött

Kött

Klassisk kalops

Klassisk kalops

Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Putsa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar. Bryn köttet i 1 msk smör och 1 msk olja i en gryta. Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1 1/2 timme
Högrevsgryta

Högrevsgryta

Lägg i fläsk- och köttärningar och bryn väl runt om. Skär köttet i 4 cm stora tärningar. Koka grytan i 1½ timme tills köttet är mjukt och faller isär

Högrevsgryta med rotfrukter

Ett perfekt tillfälle att fixa ett riktigt långkok och göra köttgryta. ) Det blev faktiskt den godaste köttgrytan jag gjort
Lövbiffspanna

Lövbiffspanna

Eller kokt pasta, t ex tagliatelleStrimla köttet och bryn det i en stekpanna med smör. Ta upp köttet. Lägg tillbaka köttet i pannan

Snabba laxburgare

Dela laxen i bitar och lägg i en matberedare. Pressa över citronsaften. Salta och peppra. Kör så att det blir ganska små bitar, tillsätt grädden och gräslöken och kör så att smeten håller ihop
En klassisk långlagad söndagsstek på kalv

En klassisk långlagad söndagsstek på kalv

När jag kollar kvittot ser jag att jag köpt en bit kalvkött istället för högrev. Kalvköttet var fyra gånger så dyrt, men jag fick skylla mig själv som inte tittade ordentligt vad jag faktiskt stoppade ner i korgen
Hederlig, snabb och enkel köttgryta

Hederlig, snabb och enkel köttgryta

Vill man ändå äta en hederlig köttgryta så kan jag rekommendera den här gryta, den snor man ihop ganska snabbt och enkelt
Snabb och enkel middag

Snabb och enkel middag

Häll köttet och fräs lite till. Visst vill man väl att maten ska gå rekordsnabbt att laga när man väl är hemma strax före 17 med två fritids- och förskoletrötta barn
Bara en vanlig gryta

Bara en vanlig gryta

Bryn köttet i omgångar, så att bitarna får färg runtom. Lägg köttbitarna i grytan tillsammans med, schalottenlökarna, vitlöken, morötterna och lagerbladen
Enkel Köttgryta

Enkel Köttgryta

Renskär köttet och skär det i stora tärningar. Bryn köttet i omgångar med lite salt och peppar. 1 kg renskuret kött. Låt köttet småkoka tills det blir mört ca 1½ timme under lock. 1 kg renskuret kött
Enkel kalops på högrev

Enkel kalops på högrev

Häll på kalvfond, rödbetsspad och vatten, så att det täcker köttet. Skär köttet i cirka 3x3cm stora bitar och bryn dem med smör i en stekgryta tills de fått färg runt om