Kött

Kött

Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Egentligen är väl detta inget recept utan mer ett tips. Hur man får knaprigt svål på fläsksteken. Lägg fläsket i en ugnsform med svålsidan ner
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Ingredienser1 kilo fläskkött med svål (Svinkam på danska)Salt och pepparca 1 liter vatten. 1 kilo fläskkött med svål (Svinkam på danska)Salt och pepparca 1 liter vatten
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Sätt ugnen på 140 grader. Rista svålen genom att skära parallella skåror eller rutor i svålen med någon halv cm mellanrum
Dansk fleskestej med rödkål

Dansk fleskestej med rödkål

ca 1 ½ kg fläskstek på ben med svål. 2–3 msk salt. 3–4 dl vatten. 2 skalade morötter, i grova bitar. 2 äpplen, i grova bitar
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Tag upp köttet och torka av det. Torka av köttet igen och gnid in det med kryddblandningen, se till så att det kommer kryddor mellan ribborna också
Dansk Flaeskesteg

Dansk Flaeskesteg

Tag ut steken och skär svålen i ca ½ cm strimlor helt ned till köttet. Undgå att skära i själva köttet då detta annars kan medföra att köttet blir för torrt
Dansk fläskstek med spröd svål

Dansk fläskstek med spröd svål

Tag upp köttet och torka av det. Torka av köttet igen och gnid in det med kryddblandningen, se till så att det kommer kryddor mellan ribborna också
Dansk fläskstek med knaprig svål

Dansk fläskstek med knaprig svål

Skär grönsakerna i bitar och lägg dem i en stekpanna och lägg köttet ovanpå med svålen uppåt. Ta ut köttet och häll över grönsakerna och stekskyn i en kastrull, strö på vetemjöl, rör om och slå i vatten, vin, soja, fond och vinäger

Ribbestek med knaprig svål

1 köttbuljongtärning. Sätt på ugnen på 250 grader. Skär genom svålen ner till fläsket. Lägg steken i en form med svålen neråt
Dansk ribbestek med inlagd kål

Dansk ribbestek med inlagd kål

Skär skåror i svålen ända ner till köttet. Gnid in blandningen i både svålen och köttet och gärna i skårorna
Marinerad nötstek i gryta

Marinerad nötstek i gryta

Putsa köttet och lägg det i en tjock plastpåse. Häll marinaden över köttet i plastpåsen och tillslut väl
Slottsstek

Slottsstek

Salta och peppra köttet och bryn det direkt i grytan i olja+smör. Ta upp köttet. Ca 600 g benfritt nötkött, jag använde Fransyska, (går bra med märgpipa, innanlår, ytterlår). Ca 600 g benfritt nötkött
Klassisk slottsstek

Klassisk slottsstek

Många vet nog inte riktigt vad de ska göra med en stek eller tror att det är för tidskrävande att tillaga en sån stor köttbit