Kött

Kött

Dillkött från kokboken Gammaldags husmanskost

Dillkött från kokboken Gammaldags husmanskost

Dillkött från Gammaldags husmanskost. För några dagar sen var det torskrygg med brynt pepparrotssmör, idag blir det dillkött från Gammaldags husmanskost på nytt sätt, som jag skrev tillsammans med Annika Dahlqvist
Tjocka revbensspjäll med godaste glazen

Tjocka revbensspjäll med godaste glazen

Vi hade köttbullar, prinskorv, julskinka, jansons, rödbetssallad, kallrökt lax, varmrökt lax och sen de här hejdundrans goda tjocka revbensspjällen
Klassiskt dillkött

Klassiskt dillkött

Är extra glad att jag hann göra ordentlig mat igår som vi kan värma idag – för vad kan vara godare så här i början av hösten än dillkött
Mustig högrevsgryta!

Mustig högrevsgryta!

Börja med att tärna köttet, hacka löken, skiva purjon, skiva vitlöken tunnt och fräs sedan allt detta i en gryta med smör tills köttet är brynt
Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Lägg det strimlade köttet i en bunke med soja, kalvfond och vitlök. Lägg över i en ugnsform och fördela kött och marinad över
Pastagratäng med gorgonzolaost

Pastagratäng med gorgonzolaost

Blanda pastan, löken, köttet och gräddblandningen i en smord ugnssäker form. ½ tärning köttbuljong. Pastagratäng med gorgonzolaostca 4 portca 400 g pasta (exv penne eller gnocci)ca 3-400 g lövbiff 1 gul lök5 dl grädde ½ tärning köttbuljong150 g gorgonzolaost1 dl riven ost (lagrad, smakrik)salt och pepparsmörKoka pastan enligt anvisningarna på paketet
Vildsvinsstek och tillökning i romtopfen

Vildsvinsstek och tillökning i romtopfen

Skär köttet i skivor och servera med kokt potatis, grönsaker, gelé, lingon och sås. Vildsvinsstek 4 port1 vildsvinsstek på ca 1 kgsalt och nymald vitpeppar2 msk smör1 dl flytande honung1 citron, pressad saftSalta och peppra köttet och stek det runt om i smör i en het stekpanna. Ta ut och lägg köttet vila under aluminiumfolie ca 10 minuter under tiden som du gör såsen som ska serveras till
Härlig höstgryta

Härlig höstgryta

Härlig höstgryta8-10 portca 1,3 kg högrev ca 1 kg grönsaker i bitar (morötter, kålrot, rotselleri, palsternacka)4-5 msk tomatpuré4 msk vetemjöl1 liter köttbuljong4-5 dl grädde (havregrädde för min del)10 korn svartpeppar5 korn kryddpeppar4-5 lagerblad10 hela vitlöksklyftorsalt och vitpepparSkär köttet i bitar (ca 3-4 cm) och bryn i smör eller olja i en stor gryta. 1 liter köttbuljong
Enkel köttgryta

Enkel köttgryta

2 köttbuljongtärningar. Dela eventuellt större grytbitar i mindre bitar och stek på hög värme i en panna tills de fått stekyta
Enkel köttgryta

Enkel köttgryta

Strimla köttet och dela löken. Låt små koka tills köttet är mört ca 1 timme. 1 kg oxkött. Bryn i stekgryta, slå i svampen och bryn den
Köttgryta i all enkelhet

Köttgryta i all enkelhet

Igår kokade jag en hederlig, klassisk köttgryta utan krångel. köttbuljong. Skär köttet i lämpliga grytbitar
Enkel köttgryta

Enkel köttgryta

Det går såklart lika bra att göra på annat fläskkött som t. Renskär köttet från fläsk och skär det i stora tärningar
Köttgryta - Boeuf Bourgogne

Köttgryta - Boeuf Bourgogne

Oxkött i rödvin med rökt fläsk, lök och champinjoner är en klassisk fransk köttgryta vid namnet Boeuf Bourgogne och en berömd maträtt
Mustig köttgryta med rotfrukter

Mustig köttgryta med rotfrukter

Häll på kalvfond och vatten så att det täcker köttet. Låt koka vidare i en ½ timme eller tills köttbitarna är mjuka
Lövbiffsgryta

Lövbiffsgryta

Lägg grönsakerna i grytan och blanda med köttet. Lövbiffsgryta. 4 port. 2 tsk margarin400 g lövbiff12 hela färska chaminjoner1 liten gul lök1 tsk paprikapulver1 msk vetemjöl1 dl kycklingbuljong4 msk tomatpurésalt och peppar2 dl gräddfilSmält matfettet i en stekpanna