Dela laxen i bitar och lägg i en matberedare. Pressa över citronsaften. Salta och peppra. Kör så att det blir ganska små bitar, tillsätt grädden och gräslöken och kör så att smeten håller ihop
Eftersom det då är starten på veckan så betyder det ju att fiskdagen närmar sej (eller så är den här redan beroende på när du läser) för på tisdagarna äter vi ju fisk eller hur
Det är helt enkelt förbannat gott ihop, till exempel i en fiskgratäng. Tillräckligt vårlik (med räkor och mild fisk) om du bor i en del av landet där vintern håller på att förlora greppet mot ljuset och solens värme
Värm 4 st tallrikar i ugnen, Sedan lägg en sked sås mitt på varje tallrik och sedan fiskfilén ovanpå och toppa med lite gräslök, lägg på duchessepotatisen och eventuellt en klick löjrom
Skär makrillen i bitar ca 4 cm lägg i en kastrull och fyll med vatten så det täcker fisken salta, lägg i kryddpepparn och dillen Koka fisken ca 5 min Låt kallna i spadet 1 hel makrill
Bryn makrillen i lite smör, och lägg upp på ett fat. Rengör stekpannan, koka upp grädden och vinet till en angenäm konsistens, smaka av med senapen och massor av dill