Fisk

Fisk

Klassisk gubbröra med ansjovis

Klassisk gubbröra med ansjovis

4 färskpotatisar 2 ägg 125 g Grebbestads ansjovis 0,5 rödlök 0,5 dl färsk dill, hackad 0,5 dl färsk gräslök, hackad 1 dl majonnäs 0,5 dl gräddfil salt
Röding med romsås och potatisstomp

Röding med romsås och potatisstomp

600 g rödingfilé olivolja salt. 1Romsås2 dl crème fraîche (32 %) 2 msk majonnäs 1 burk röd stenbitsrom (à 80 g) 1 citron, finrivet skal + saft svartpeppar, nymalen

Snabba laxburgare

Dela laxen i bitar och lägg i en matberedare. Pressa över citronsaften. Salta och peppra. Kör så att det blir ganska små bitar, tillsätt grädden och gräslöken och kör så att smeten håller ihop
Enklaste fiskgrytan.

Enklaste fiskgrytan.

Eftersom det då är starten på veckan så betyder det ju att fiskdagen närmar sej (eller så är den här redan beroende på när du läser) för på tisdagarna äter vi ju fisk eller hur
Enkel fiskgratäng med räkor, vin & dill

Enkel fiskgratäng med räkor, vin & dill

Det är helt enkelt förbannat gott ihop, till exempel i en fiskgratäng. Tillräckligt vårlik (med räkor och mild fisk) om du bor i en del av landet där vintern håller på att förlora greppet mot ljuset och solens värme
Piggvar med sandefjordsås

Piggvar med sandefjordsås

Värm 4 st tallrikar i ugnen, Sedan lägg en sked sås mitt på varje tallrik och sedan fiskfilén ovanpå och toppa med lite gräslök, lägg på duchessepotatisen och eventuellt en klick löjrom
Sjötunga Walewska

Sjötunga Walewska

Smörj ett ugnssäkert form och lägg på fiskfiléerna. Häll på vin och så mycket fiskbuljong att det nästan täcker hela sjötungan
Kaviarströmming

Kaviarströmming

20 strömmingsflundror 1 knippe dill, hackad 1 knippe gräslök, hackad 165 g orökt kaviar, 1 tub 2 äggulor 3,5 dl mellangrädde
Kräft- och tomatströmming

Kräft- och tomatströmming

600 g strömmingsfilé salt 1 dl dill, finhackad 3-4 dillkronor 1 msk dillfrö 0,5 dl tomatpuré 2 dl grädde
Fisk kokt i såsen

Fisk kokt i såsen

1 fiskbuljongtärning. 400 g fisk. 3 msk vetemjöl 2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning 1 dl valfri grädde 1 msk smör 1 msk pressad citron 1 knippa dill 400 g fisk
Inkokt Makrill

Inkokt Makrill

Skär makrillen i bitar ca 4 cm lägg i en kastrull och fyll med vatten så det täcker fisken salta, lägg i kryddpepparn och dillen Koka fisken ca 5 min Låt kallna i spadet 1 hel makrill
Dillkokt makrill

Dillkokt makrill

Bryn makrillen i lite smör, och lägg upp på ett fat. Rengör stekpannan, koka upp grädden och vinet till en angenäm konsistens, smaka av med senapen och massor av dill