Kött

Kött

  • 18 Recept
Krämig oxfilépasta

Krämig oxfilépasta

400 g tagliatelle (eller pennepasta) 300 g oxfilé, lövbiff (välj fritt efter smak) (eller entrecoté) 2 schalottenlökar 2 klyftor vitlök 200 g champinjoner 1 tsk dijonsenap 2 msk japansk soja 1 msk vetemjöl 5 dl vispgrädde 1 dl mjölk salt peppar 1 dl persilja, finhackad (kan bytas ut mot basilika) smör, till stekning olja, till stekning
Lövbiff teriyaki med snabbkimchi

Lövbiff teriyaki med snabbkimchi

4 Snabbkimchi 125 g rädisor 250 g pak choi 1/2 tsk salt 1 lime 2 tsk sambal oelek 4 port ris Teriyaki 1 vitlöksklyfta 1 msk färsk riven ingefära 1 dl japansk soja 1 dl vatten 1/2 dl honung 2 tsk majsstärkelse 1 msk sesamfrön Kött ca 500 g lövbiff 2 msk olja Lägg till i inköpslistan
Marinerad nötstek i gryta

Marinerad nötstek i gryta

Putsa köttet och lägg det i en tjock plastpåse. Häll marinaden över köttet i plastpåsen och tillslut väl
Strimlad biff med purjolök

Strimlad biff med purjolök

Stek sedan köttet lite i taget i en stekgryta. Låt det koka någon minut och lägg sedan i champinjoner, purjolök och kött
Älggryta

Älggryta

Bryn älgköttet i matfett i en gjutjärnsgryta. Skär köttet i bitar ca 2 x 2 cm. Häll i rödvin och låt grytan sjuda under lock ca 1½ timme tills köttet är mört. 1 kg benfritt älgkött,alt högrev av nöt
Mumsiga Lövbiffar på spett

Mumsiga Lövbiffar på spett

Det är ingen höjdare att sitta på ett kalas med ett segt köttspett och bara tugga och tugga och tugga
Yakiniku på lövbiff

Yakiniku på lövbiff

Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera köttet ca 15 minuter. Hetta upp pannan med olja och stek köttet i omgångar tills det mesta av marinaden kokat in, ca 5 minuter
Korv- och böngryta 5 port.

Korv- och böngryta 5 port.

1 spetspaprika, strimlad1 gul lök, hackad1 tsk mango curry300 g falukorv2 dl kokta borlotti eller adzuki bönor500 g krossade tomater1 msk tomatpuré2 tsk grönsaksfond1,5 dl laktosfri crème fraiche, eller vid helt mjölkfritt 1,5 dl Oatly imat och 2 tsk maizena utrörd i grädden

Tacopaj, den bästa och godaste

Bryn köttfärs med löken. Lägg tomater (och feferoni) över köttfärsen. Krämig tacopaj med massa god fyllning precis som det ska vara när det är helg