Bröd

Bröd

  • 8 Recept
Dinkelbröd med lingon och fänkål

Dinkelbröd med lingon och fänkål

1 brödBröd matfett (till formen) 5 dl siktat dinkelmjöl (275 g) 1 dl fiberhavregryn 2 tsk fänkålsfrön 1 tsk salt 1/2 dl hela linfrön 2 tsk bikarbonat 4 dl naturell yoghurt (3%) 1 dl rårörda lingon Topping hackade nötter solroskärnor (eller pumpakärnor) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Stompa (Stekpannebröd)

Stompa (Stekpannebröd)

Låt svalna på ett brödgaller. Blanda filmjölk och sirap. Stöt fänkålsfrö och hel anis i en mortel. Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vätskan och knåda samman till en deg
Filmjölksbröd

Filmjölksbröd

Sätt ugnen på 175 grader C och klä en limpform (1,5 l) i bakplåtspapper. Rör ihop alla ingredienser till en grötig konsistens och stjälp över i formen
Stompa

Stompa

1,5 l rågsikt. 2 tsk bikarbonat. 2 tsk fänkål. 2 tsk anis. 2 tsk salt. 2 dl honung. 5 dl filmjölk. 1,5 l rågsikt 2 tsk bikarbonat 2 tsk fänkål 2 tsk anis 2 tsk salt 2 dl honung 5 dl filmjölk
Tekakor med bönor

Tekakor med bönor

Ingredienser Portioner. 20 st 1 förp kokta vita bönor (à 380 g) 2 dl ljummet vatten (ca 37 °C) 12 g färsk jäst 50 g rumsvarmt smör 2 msk ljus sirap 4 dl vetemjöl special (4 dl motsvarar 240 g) 1 dl fint rågmjöl 1 tsk salt mjöl (till utbakning) Lägg till i inköpslistan