Hela familjen älskar kyckling i lergryta, och jag gör ofta likartade varianter men sällan samma. Snitta skinnet på kycklingen, lägg den i påsen och klappa in marinaden
Häll i citronsaften i kycklingen och därefter dragonen. Lägg kycklingen med bröstet upp i lergrytan. 1 kyckling. 1 kyckling 1 msk citronsaft 2 tsk dragon 1 tsk salt 2 krm vitpeppar 2 tsk soja 2 msk rasp el
Rotsaker tillsammans med kycklingen, servera med vitkålssallad och du har en middag helt i säsong. Blanda samman ingredienserna till marinaden och lägg den tillsammans med kycklingdelarna i dubbla plastpåsar
Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Lägg kycklingköttet ovanpå riset. Fräs nästan all purjolök och skivade champinjoner i smör och lägg ovanpå kycklingen
Torka av kycklingfiléerna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred paprikasåsen över kycklingen och gratinera mitt i ugnen i ca 25 minuter. 4 st kycklingfiléer
4 1 rödlök 4 minutfiléer av kyckling 1 msk olja salt och peppar 3 tomater 1 msk dragon 2 dl vispgrädde 1 vitlöksklyfta 1 msk senap, gärna dijonsenap 1 msk kinesisk soja 4 port ris eller annat gryn 1/2 ask gräslök (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen