Äta 1

Äta 1

  • 59 Recept
Risgrynsplättar med vanilj

Risgrynsplättar med vanilj

ca 15 plättar 500 g färdig risgrynsgröt 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1/2 tsk vaniljpulver 1/2 dl hackad sötmandel 2 ägg ev
Köttfärspaj med champinjoner

Köttfärspaj med champinjoner

KöttfärsfyllningCa 600 gram köttfärs (jag hade nöt, smaksak)1 burk champinjoner1gullök1 dl grädde1 msk kalvfond1 msk sambaloelekSvartpeppar, vitpeppar, oregano, cayennepepparRiven ost1 paprikaStek färsen tillsammans med allt utom grädden. In i ugnen igen på ca 200 grader, tills osten fått en gyllene färg - ungefär 10 minuter. 1 burk champinjoner. 1 gullök. 1 dl grädde. 1 paprika
Godaste köttfärspajen

Godaste köttfärspajen

1,5 dl mjölk. 1 stor gul lök. 1 stor morot. 1,5 dl mjölk. 1 stor gul lök. 1 stor morot. Riktigt god paj som går snabbt att göra om man har färdig köttfärssås
Köttfärspaj

Köttfärspaj

150 g smör. Förgrädda i ugnen i 10 min på 225°C. 1 rödlök. 1 köttbuljongtärning. 1 msk kinesisk soja. ½-1 tsk sambal oelek. 1 tsk ljus sirap. 150 g smör. 1 rödlök 1 köttbuljongtärning 1 msk kinesisk soja. ½-1 tsk sambal oelek. 1 tsk ljus sirap
Recept

Recept

150 g varmrökt lax. 100 g röd algrom. 1 dl lättmajonnäs. ½ dl kvarg, 1 %. 1 dl lättmajonnäs. dl kvarg, 1 %. 1 dl finklippt dill. 100 g tärnad kallrökt lax. 100 g svart algrom
Sudegsbaguette med champinjonstuvning

Sudegsbaguette med champinjonstuvning

1 surdegsbaguette (ca 13 skivor). 1 schalottenlök. 1 dl mjölk. 1 dl riven ost. 1 dl finklippt persilja. Skär baguetten i cm stora skivor, lägg på stuvningen och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. 1 surdegsbaguette (ca 13 skivor). 1 schalottenlök 25 g smör. 1 dl mjölk. 1 dl riven ost. 1 dl finklippt persilja
Tonfiskcurry – perfekt vardagsmat

Tonfiskcurry – perfekt vardagsmat

Jag började göra denna gryta när jag flyttade hemifrån, jag var 18 år och hade typ inga pengar, vet inte riktigt hur jag klarade mig haha. 1 stor gul lök eller 2 små. 1 paprika i valfri färg. Ca 150 g fetaost/salladsost. Ca 10-15 körsbärstomater. 1-2 msk tomatpuré. Låt såsen koka upp ca 5-10 min så den tjocknar. Låt grytan puttra ca 5-10 min när du lagt i tonfisk och getaost – sen är den klar att servera. 1 stor gul lök eller. 1 paprika i valfri färg. Ca 150 g fetaost/salladsost. Ca 10-15 körsbärstomater. 1-2 msk tomatpuré
Potatis- & purjolökssoppa toppad med bacon

Potatis- & purjolökssoppa toppad med bacon

11 st purjolök, stor. 11 st gul lök. 10,5 l grönsaks eller hönsbuljong. 12 dl grädde. 10,5 pkt bacon. 11 nypa salt. 11 nypa vitpeppar. 11 klyfta vitlök. 1Pumpakärnor efter smak. 11 knippe gräslök. 14 st potatisar,medelstora 1 st purjolök, stor 1 st gul lök 0,5 l grönsaks eller hönsbuljong 2 dl grädde 0,5 pkt bacon 1 nypa salt 1 nypa vitpeppar 1 klyfta vitlök Pumpakärnor efter smak 1 knippe gräslökHetta upp vattenbadet med hjälp av cirkulation till 85 grader
Skotska ägg på paleovis

Skotska ägg på paleovis

ca 1 tsk salt. 1 ägg, uppvispat. ca 1 tsk salt. Äkta skotska ägg är en rätt som består av hårdkokt ägg i fläskfärs, som rullas i ströbröd och frityrsteks
ITALIENSK FÄRSRULLE

ITALIENSK FÄRSRULLE

1 mozarella. 1 burk körsbärstomater. pressa ner vitlöksklyftorna och häll i en matsked av oreganon och 1 matsked av basilikan. Strö över 1 matsked av oreganon och 1 matsked av basilikan. 1 mozarella. 1 burk körsbärstomater. 1 matsked av basilikan. Strö över 1 matsked av oreganon och 1 matsked av basilikan
Asiatisk nudelpanna med fläskfärs

Asiatisk nudelpanna med fläskfärs

125 g risnudlar. 1 morot. 1 paprika. 1 röd chili. 1 msk fisksås. 1 lime. 1. Lägg nudlarna i vattnet och följ anvisningarna på förpackningen men ta bort dem 1-2 min innan de är klara. Hacka 1 röd chili och pressa 2 vitlöksklyftor. Blanda fisksås, socker, saften från 1 lime, 1 krm cayennepeppar, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar i en liten skål. 125 g risnudlar. 1 morot. 1 paprika. 1 röd chili. 1 msk fisksås. 1 lime

Provencalsk gratäng med fläskfärs

1. Ta bort folien, flytta upp formen till mitten och gratinera tills osten fått färg, ca 10 minuter. 11 g. 1 salt och peppar. 1 oregano. 1 timjan. 1 msk paprikapulver. 1

Köttfärspaj

1. Gör fyllning 1, bryn köttet & löken i fett, krydda med salt och peppar samt vitlöksklyftorna. Tag en smord eldfast form och platta ut halva degen och grädda i ca 10 min. 1 krm salt. 1 dl kallt vatten. Fyllning 1. 1 gul lök. 1 tsk salt. 1 krm vitpeppar. 1 burk sparris med spad. 1 dl riven ost. 1/2 tsk salt. 1/4 tsk svartpeppar. 1 ägg
Skånska köttbullarKöttbullar gjorda på fläskfärs, kryddade på traditionellt skånskt vis, smakar allra bäst nystekta.

Skånska köttbullarKöttbullar gjorda på fläskfärs, kryddade på traditionellt skånskt vis, smakar allra bäst nystekta.

1salt. 1schalottenlök. 1rapsolja. 1ströbröd, gärna ekologiskt. 1mjölk. 1mald kryddpeppar. 1nymald vitpeppar. 1smör. 110-12 person(er) på buffé Ingredienser 800 g fläskfärs 2 tsk salt 2 schalottenlök 1 msk rapsolja 1 dl ströbröd, gärna ekologiskt 11/2 dl mjölk 1 tsk mald kryddpeppar 2 krm nymald vitpeppar 3 msk smör1. Låt stå kallt ca 10 min
Svampgratinerad korv

Svampgratinerad korv

Ta bort skinnet på korven och skär den i 1 cm tjocka skivor. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter. 1 msk kalvfond
Uppdaterat recept: Köttfärspaj

Uppdaterat recept: Köttfärspaj

Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 200°C i 10-12 minuter tills det fått fin färg. Pajdegen. Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl och smör i en bunke
Broccolisallad

Broccolisallad

1 rödlök, finhackad. 1 msk majonnäs. 1 msk honung. 75 g solrosfrön, rostade (1,25 dl). 2,5 dl naturell grekisk yoghurt (10%). 1 msk vitvinsvinäger. 1 rödlök. 1 msk majonnäs. 1 msk honung. 1,25 dl. 1 msk vitvinsvinäger
Småländsk ostkaka

Småländsk ostkaka

Till två ostkakor (1,2 liters formar) behövs. 5,5 l mjölk / 0,75 dl vetemjöl / 2 msk ostlöpe / 0,5 l vispgrädde / 1,5 dl strösocker / 3 äggulor / 2 ägg / 1 dl hackad, skållad sötmandel. Vispa mjölet i ca 1 dl kall mjölk till en redning, blanda i ostlöpet. Låt kastrullen stå ca 1 timme. Grädda ostkakorna ca 1 timme, de ska ha fin färg och ha höjt sig över hela ytan. 1,2 liters formar. / 1,5 dl strösocker. / 1 dl hackad