Sylt ÷ mos

Sylt ÷ mos

Sylt utan socker – grundrecept

Sylt utan socker – grundrecept

Mosa bären med en gaffel. Blanda med chiafrön. Rör eventuellt ner lite sötning och smaksättning, exempelvis lite riven ingefära eller kardemumma
Hallonsylt med vanilj

Hallonsylt med vanilj

1syltsocker1. Tillsätt syltsockret och koka 2 minuter. Receptet ger ca 750 g sylt. hallon. 1vatten. 1vaniljstång
Bananmarmelad

Bananmarmelad

Mixa eller mosa bananerna. Blanda bananerna med lime, citron, kanelstänger och syltsocker i en gryta och koka i 5 minuter
Hallonmarmelad

Hallonmarmelad

Blanda bär och syltsockret i en gryta. Skölj och rensa bären. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka i 3-10 minuter beroende på vilken konsistens du vill ha
Blåbärssoppa

Blåbärssoppa

Ingredienser. 400 g Blåbär. 4 dl Vatten. Ca 2 msk Honung. Gör så här. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp
Päronmarmelad med vanilj

Päronmarmelad med vanilj

1 sats ca 1 kg päron 4 msk färskpressad citronsaft 1 - 2 vaniljstänger 3 - 3 1/2 dl syltsocker Lägg till i inköpslistan
Plommonsylt!

Plommonsylt!

Hittade någonstans på nätet "Plommonsylt" och det lät spännande så det har jag gjort idag. PLOMMONSYLT
Plommonsylt med kanel

Plommonsylt med kanel

Ger 1 burk 500 g urkärnade skivade plommon 3 dl syltsocker 1 kanelstång 1 krm vaniljpulver Lägg till i inköpslistan
Grundrecept marmelad

Grundrecept marmelad

ca 1,2 l 1 kg rensade sköljda bär (eller frukt, tinade om frysta används) 1 kg syltsocker (med pektin, 1 kg motsvarar 11 dl socker) Lägg till i inköpslistan
Homemade ketchup

Homemade ketchup

250 g passerade tomater. 15 st röda tomater. 1150 g fänkål
Ketchup

Ketchup

1,2 kg tomater, grovt skurna. 12 dl socker. 12 dl vitvinsvinäger
hallon och rabarbersylt i bakmaskinen

hallon och rabarbersylt i bakmaskinen

Hallon och rabarbersylt gjord i bakmaskinen. Häll i allt i bakmaskinen och välj program sylt. 250 gram hackad rabarber i cm stora bitar
Päronmarmelad

Päronmarmelad

Blev väldigt sugen på att testa och göra päronmarmelad. I dag blev det en liten genväg med att använda Melatin för att få marmeladen att bli lite tjockare utan att koka den i evigheter
Superenkelt äppelmos

Superenkelt äppelmos

Blanda först citron- eller askorbinsyran i lite av moset och bland sedan med resten av moset. Ska det kylförvaras måste man ha mycket mer socker än om man ska frysa moset
Svartvinbärssaft

Svartvinbärssaft

Att göra svartvinsbärssaft är busenkelt. Allt du behöver är bären, kastrull, socker, något att sila saften genom och flaska för förvaring
Gott och enkelt äppelmos

Gott och enkelt äppelmos

Allra godast smakar den i vårt tycke med äppelmos till. Det godaste äppelmoset gör du enkelt själv. En ekologisk citron bidrar med naturlig citronsyra vilket, förutom att det förhindrar att moset blir tråkigt brunt, har en lätt konserverande effekt
HALLONSYLT ( sockerfritt)

HALLONSYLT ( sockerfritt)

Här har jag gjort en hallonsylt på hallon, chiafrön och stevia vanilj. Jag vill njuta av det bästa för min kropp
Sockerfri äppelmos med kanel och vaniljsmak

Sockerfri äppelmos med kanel och vaniljsmak

det räcker iallafall till lite bak, lite mos och givetvis bara att äta rakt upp och ner också. Jag har gjort äppelmos tidigare men denna gången ville jag testa att utesluta sockret, jag tog istället Icas sötströ, smaksatte med kanel och vaniljpulver