Blanda bär och syltsockret i en gryta. Skölj och rensa bären. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka i 3-10 minuter beroende på vilken konsistens du vill ha
ca 1,2 l 1 kg rensade sköljda bär (eller frukt, tinade om frysta används) 1 kg syltsocker (med pektin, 1 kg motsvarar 11 dl socker) Lägg till i inköpslistan
Blev väldigt sugen på att testa och göra päronmarmelad. I dag blev det en liten genväg med att använda Melatin för att få marmeladen att bli lite tjockare utan att koka den i evigheter
Blanda först citron- eller askorbinsyran i lite av moset och bland sedan med resten av moset. Ska det kylförvaras måste man ha mycket mer socker än om man ska frysa moset
Allra godast smakar den i vårt tycke med äppelmos till. Det godaste äppelmoset gör du enkelt själv. En ekologisk citron bidrar med naturlig citronsyra vilket, förutom att det förhindrar att moset blir tråkigt brunt, har en lätt konserverande effekt
det räcker iallafall till lite bak, lite mos och givetvis bara att äta rakt upp och ner också. Jag har gjort äppelmos tidigare men denna gången ville jag testa att utesluta sockret, jag tog istället Icas sötströ, smaksatte med kanel och vaniljpulver