Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risotto med purjo och bacon
”Risotto är en italiensk maträtt som är gjord huvudsakligen på ris. Risotton fungerar som en grund som man sedan kan smaksätta med allt från grönsaker, svamp, kött eller fisk och skaldjur
Ett par gånger på kort tid har han bjudit på svamprisotto och det har varit mycket gott. Risotto ”ska” göras genom att tillsätta lite vätska till riset, låta det koka in, tillsätta lite mer vätska, låta det koka in osv… Sånt omständigt är inte riktigt Peters melodi, han öser i allting på en gång, men vad gör väl det när det ändå bli så gott
Risotto tycker jag är lika gott året om så varför inte blanda ner blomkål i en risotto. Ställ åt sidan tills risotton är klar och blomkålen ska blandas ner
4 1 1/4 l vatten 3 msk konc kycklingfond 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 4 dl risottoris (t ex arborioris) 1/2 g saffran 1 dl torrt vitt vin 150 g sockerärter ca 100 g parmesanost 2 msk färskpressad citronjuice 200 g skalade räkor eller oskalade räkor (200g skalade motsvarar ca 500 g oskalade) 1 tsk salt 2 krm peppar Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Jag älskar risotto. Men det krävs ju ett jäkla rörande i den där risotton för att den ska få rätt krämighet och det engagemanget kan jag faktiskt inte riktigt lägga på maten vissa dagar
Risotto är en så tillfredsställande rätt, eller hur. Jag har bland annat gjort en pumparisotto med laktrits - en idé jag har stulit från restaurangen Taglio här i Milano
Hacka löken och fräs den tillsammans med riset i olivoljan. Häll över buljongen. Koka i ca 20 minuter. Hacka vitlöken och fräs den tillsammans med svampen