Fisk

Fisk

  • 8 Recept
Klassisk fiskgratäng

Klassisk fiskgratäng

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Duchessepotatis 800 gram mjölig potatis 1 krm salt 50 gram Mat & Bak smör 2 st ägg 0,75 tsk salt Fisk 600 gram torskfilé 1 krm salt 1 krm svartpeppar Dillsås 3 msk Mat & Bak smör 3 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 msk fiskfond 0,75 kruka(or) färsk dill 0,75 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 st citron(er) Topping 170 gram räkor i lake 0,25 kruka(or) färsk dill Sallad 0,5 st gurka 65 gram salladsmix Köp receptet Näringsvärde Kcal
Makrill i ugn

Makrill i ugn

Men jag rensar och filear helst fisken själv eftersom jag tycker att de färdiga filéer som ligger i fiskdisken ofta ser lite tråkiga ut
Horngädda med sommargrönt

Horngädda med sommargrönt

Fjälla fisken från huvudet mot stjärten och omvänt. Vänd fisken i mjöl blandat med salt och peppar och stek på båda sidor i en stekpanna med smör