Ikväll lagade jag Ädelkyckling men eftersom vi inte var fler än 4 som skulle äta gjorde jag bara en halv sats i en ugnsfast form istället. Ädelkyckling8-10 portioner4 dl ris8 dl vatten2 tsk salt2 grillade kycklingar, skurna i mindre bitar6 dl vispgrädde280-300 g ädelost300 g färska champinjonerTill servering SalladGör så härKoka riset i saltat vattenSmörj en långpanna och bred ut riset i denLägg kycklingbitarna ovanpåKoka upp gräddenDela osten i mindre bitar och rör ner i gräddenRör tills osten smältHäll såsen över kycklingen och risetSkiva champinjonerna och lägg dem ovanpåGratinera i 225 grader i 15-20 minLasange är perfekt mat att laga i långpanna
Skär kycklingfilén i långa strimlor. Lägg i kycklingen och vänd det i marinaden. 4 kycklingfiléer. Häll alla ingredienserna till marianden i en skål och rör om ordentligt
Lägg grillpinnar i blöt och trä sedan upp kycklingen på spetten. 4 kycklingfiléer. Stimla kycklingen i 4-5 strimlor per filé och lägg i en 3-liters plastpåse. 4 kycklingfiléer 2 vitlöksklyftor 1 citron, rivet skal och saft
Rotsaker tillsammans med kycklingen, servera med vitkålssallad och du har en middag helt i säsong. Blanda samman ingredienserna till marinaden och lägg den tillsammans med kycklingdelarna i dubbla plastpåsar
Börja med att tvätta kycklingdelarna, salta och peppra. Rulla kycklingdelarna i mjöl. Finhacka vitlöken och stek dem tillsammans med kycklingen i smör till de fått färg runt om
Kyckling är godast när den fått ligga i marinad i några timmar så att kycklingen drar åt sig alla de goda smakerna, därför brukar jag låta kycklingen vila i marinad i kylskåpet i några timmar innan tillagning