2 pkt bacon. 12 msk smör. 1250 g champinjoner. 12 dl crème fraîche. 12 dl vispgrädde. 12 pkt bacon à 140 g 800 g fläskfilé 2 msk smör 1+1 1 st gul lök 1 st röd paprika 250 g champinjoner 2 dl crème fraîche 2 dl vispgrädde 4 st ägg 1 st vitlöksklyfta salt och peppar 1 tsk torkad oregano 3 dl riven ost 0. 225°Strimla baconet och stek det nästan knaprigt i en stekpanna i sitt eget fett
2 msk soja. 1/2 msk mangocurry krydda eller vanlig curry. 1-2 krm cayennepeppar. Sätt ugnen på 225°C. 2 msk soja. 1/2 msk mangocurry krydda eller vanlig curry. 1-2 krm cayennepeppar
1/2 st gul lök. 1-2 tsk sambal oelek. 1/2 st gul lök. 1-2 tsk sambal oelek. Här har ni ett recept på en riktigt god sås som ni kan göra till både kött och kyckling
21/2 dl mellangrädde. 2 dl vispgrädde. 2 snackspaprikor i strimlor (eller vanlig röd paprika). Ca 12 salamiskivor i strimlor. Ca 20 broccolibuketter. Gratinera i 200 grader i ca 20 minuter. Efter ca 20 minuter i ugnen har du en fint gratinerad, såsig och härligt bubblande gratäng med massor av smak. 2 snackspaprikor i strimlor (eller vanlig röd paprika). Ca 20 broccolibuketter
2 gula lökar. 2 msk tomatpuré. 1½-2 msk paprikapulver (eller mer. 2 tsk kummin, hel. 2 msk oxfond. Koktid ca 2 h. Skär köttet i ca 2 x 2 cm stora bitar (jag brukar skära något mindre bitar till soppa). 2 gula lökar
Italiensk skinkmacka 2 pers6 skivor bröd2-3 tomater, beroende på storlek200 g rökt skinka1 pkt mozzarellaost1 stor vitlöksklyfta2 msk olivolja1½ dl hackad basilikaSkiva tomaterna och lägg dom på bröden. Gratinera på 225grader, mitt i ugnen i ca 10 minuter. Italiensk skinkmacka 2 pers
12 msk smör. 12 msk tomatpuré. 12 st vitlöksklyftor. 12 msk kalvfond. 12 tsk oregano. 12 dl matlagningsgrädde. 1500 g köttfärs 2 msk smör 1 st gul lök 2 msk tomatpuré 0. 5 dl chilisås 2 st vitlöksklyftor 2 msk kalvfond 400 g krossade tomater 0. 5 dl vatten 2 tsk oregano salt och peppar 1 kg potatis 175 g färskost med tomater 2 dl matlagningsgrädde 1. 200°Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör
4 1 gul lök 1 förp ananasbitar i juice (à 567 g) 390 g krossade tomater 1 tsk curry 1 1/2 msk majsstärkelse salt ca 500 g kassler 2 dl vispgrädde (40%) 1 tsk curry Till servering 4 port ris Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Passerade tomater 25 % rabatt I love eco 500 g Mer info Ladda kupong
Skala zucchinin/squashen och potatis, och skär i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök fint. Smält smöret i en gryta och fräs zucchini, potatis och lök ett par minuter
1/2 purjolök. 1/2 tsk oregano. 1/2 tsk salt. 2 krm peppar. 250 g färsk pajdeg. Sätt ugnen på 225°C. Lägg pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter (för 4 port). Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. 1/2 purjolök 360 g strimlad, rökt skinka. 1/2 tsk oregano. 1/2 tsk salt. 2 krm peppar. 250 g färsk pajdeg
Torsdag 5 februari 2015. En bekant, det vill säga tant Monica, uppe i Umeå bjöd oss på middag någon gång i början på år 2000 och tillagade denna grönpepparkyckling. 200°C. Lägg kycklingklubborna i en stor kastrull med vatten, tillsätt salt och några grönpepparkorn och låt koka i 20-30 minuter under lock. 2 msk senap (t. 2 msk soja. 1/2 msk krossad grönpeppar. 1 1/2 dl mjölk. 1 1/2 dl kycklingbuljong (från koket). Kommentera Avbryt svar 5 februari 2015. 200°C. 2 msk senap (t. 2 msk soja. 1/2 msk krossad grönpeppar. 1 1/2 dl mjölk. 1 1/2 dl kycklingbuljong (från koket)
125 gram färskost. Häll/skeda smeten i en stadig spritspåse, klipp ett litet hål och spritsa ut strängar på en bakplåtpappersklädd plåt, lägg ett till papper över och grädda 12-15 minuter i 150 grader. 4 ägg 125 gram färskost
Jag som har förmånen att arbeta hemifrån några dagar i veckan kan förbereda rätter som den här men det går givetvis lika bra att göra det på morgonen eller kvällen innan