Mina favoriter

  • 17 Recept
Mina favoriter

Saffransglass

Vispa saffran, äggulor, socker och honung poröst. Vispa grädden separat. Blanda ihop grädden med det övriga ingredienserna
Glass i stora lass

Glass i stora lass

Efter 4 veckors semester på resande fot har jag nu kommit in i dom vardagliga rutinerna. Sista veckan i juli for vi runt och tältade på Gotland, det är lite som att komma till ett annat land

Marängspöken

Recept. Sanne Erlandsson. fre, 2013-10-04 12. 39. 60min. (1). Sätt ugnen på 125 graderKoka upp vatten i en grytaBlanda äggvitor och socker i en bunke som du sedan sätter ovanpå det kokande vattnetVispa vispa och vispa tills du fått kramp i armen eller tills sockret löst sig i marängen, (känn mellan tummen och pekfingret, om du känner kristaller så fortsätter du vispa en stund till)Tag bort bunken och vispa tills marängsmeten svalnatSpritsa små spöken på plåt med bakplåtspapperGrädda mitt i ugnen va 45 minLåt svalna och spritsa sedan ögon och en liten mun med smält choklad

Marängspöken

Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna i en rundbottnad skål först på lågt varv några minuter. Öka farten och tillsätt sockret lite i taget

H A L L O W E E N 2 0 1 3

Då var det dags att tillsammans med er sprida lite inspiration. Tack för alla tips som kommit in. Jättekul att se och få visa upp här
Spökliga halloweenmaränger

Spökliga halloweenmaränger

Små spöken av maränger som passar till halloweenfesten eller till barnkalas. De godaste marrängerna jag testat på länge
Franska sega maränger

Franska sega maränger

Idag har Carro varit här & såklart bjuds det på något gott till kaffet. Hon fick med sig en liten goodiebag med maränger och äppelkaka
Lakrits- och hallonmuffins med apelsinfrosting

Lakrits- och hallonmuffins med apelsinfrosting

Då var det dags för premiärbaket till Månadens Sötsak som anordnas av Söta saker. Månadens tema var muffins så då passade jag på att testa lakritspulvret som jag fick i present för ett tag sedan
Lakritsmaränger

Lakritsmaränger

Efter några veckors kakfrossa var ju tanken att denna veckan skulle vara kakfri. Sötsaker stod mig upp i halsen och det kändes inte som jag skulle bli sugen på sött på länge
DUMLEKAKOR (GLUTENFRIA)

DUMLEKAKOR (GLUTENFRIA)

Nu var det jätte länge sen jag bakadekakor, men fick ett ryck igår, denna gång så blev det supersmarriga dumlekakor,receptet jag följde hittade jag hosMAWIWA DESIGN som har en massagoa glutenfria gosaker
Chokladbiskvier - underbara små bakelser

Chokladbiskvier - underbara små bakelser

Mina chokladbiskvier. Igår lagade jag chokladbiskvier till min mammas födelsedag. Hennes favoritbakverk. Dom blev jättegoda och det är inte alls nån svårt att få till fina och goda biskvier
Vaniljfyllda sockerbullar

Vaniljfyllda sockerbullar

Ugn. 225 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt
Sockerbullar med vaniljkräm

Sockerbullar med vaniljkräm

 Detta är en av mina favoritbullar jag väljer nästan alltid dessa på bageriet till kaffet och dessa är minst lika goda som bagarens