Vilt

  • 5 Recept
Franska hjortfärsbiffar

Hjortfilégryta

Hjortfiégryta. 4 portioner. Ingredienser. 800 g potatis. 250 g morötter. 1 tsk olivolja. 1 hjortfilé. flytande margarin
Helstekt hjortfilé med potatiskaka

Helstekt hjortfilé med potatiskaka

6 dl viltfond. Skala och riv potatisen på grovt. Häll i ägg och ost, smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och smör, lägg i potatisen, tryck till och forma till en stor kaka
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

En värmande god viltgryta är riktig, lyxig höstmat utan krusiduller. Har du inte tillgång till det fungerar det lika bra med viltskav du hittar i frysdisken
Hjortfärsbiffar med grönpeppar

Hjortfärsbiffar med grönpeppar

Vi använde hjortfärs men självklart blir det gott med nötfärs eller annan viltfärs också. Söndagens goda middag fixade Leif och som vanligt är det lite svårt att få mått på ingredienserna av honom
Franska hjortfärsbiffar

Franska hjortfärsbiffar

Hjortfärs är ett magert kött och därför blandade jag ut med fläskfärs för att få saftigare biffar. Om du vill använda enbart hjortfärs kan det vara bra att istället tillsätta några deciliter grädde till färsen