Pajdeg. Pajdeg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform (24 cm i diameter). Grädda mitt i ugnen i ca 40 min, eller tills pajen stannat och fått fin färg
Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Smulpaj med kokos och trädgårdens äpplen blev det till dessert denna söndagen. Blanda ihop allt till en en smulig deg och strö över äpplena i den smorda pajformen
Här kommer receptet på en av mina favoritpajer, det är en kall paj som passar perfekt en helt vanlig fredag som idag med en sallad till eller på en buffé
Strö hälften av osten i pajskalet. Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Nagga botten på pajskalet med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter
Lägg paprika i botten på den förgräddade pajskalet. Pajskal3 dl vetemjöl150 g smör2-3 msk kallt vattenFyllning1 gul paprika1 röd paprika1 grillad kycklingca ½ påse riven västerbottenost1-2 tomater eller 10 cocktailtomater3 ägg 2 dl cremé fraichesalt och pepparUgnsvärme - 200 graderGör pajdegen och lägg den i kylen en stund. Tryck ut degen i en pajform, nagga och förgrädda 10 minuter
Tyckte det var lite komiskt i samband med att jag gjorde den här pajen. När jag kom hem från jobbet hade hon förgräddat pajskalet (som tyvärr blev lite konstig
Tryck ut pajdegen i din pajform och nagga den. Pajdeg. Dumpa all köttfärssåsen i pajskalet, strö den rivna osten ovanpå och kör in den i ugnen igen i ca 20 minuter