Skiva laxen tunt. Varva potatis, lax, lök och dill i en smord ugnsfast form. 400 g lax. Skala och koka potatisen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Tipset om att fylla laxfiléerna med fetaost, bacon och färsk timjan fick jag av jobbarkompis. Det visades sig att vara ett väldigt bra tips, för laxen blev väldigt god
300 gram rökt lax (skär i bitar och lägg i botten av formen). 1 dl strimlad purjolök (ta bort jorden så det inte knastrar i tänderna) (strö över laxen). 300 gram rökt lax (skär i bitar och lägg i botten av formen). 1 dl strimlad purjolök (ta bort jorden så det inte knastrar i tänderna) (strö över laxen)
salta och peppra, slå i ost och fint strimlad lax. 12st250gram smördeg4 ägg2 dl grädde200gram lax, fint skuren100 gram riven parmesanostsalt och pepparTa ett dricks glas som är lite större en formen (jag använder en silikonform, men går lika bra med en muffinsform i plåt) du ska baka dom i
Skär laxen i kuber och fördela över spenaten. Gratinera ca 15 min i mitten av ugnen eller tills laxen är klar och mostopparna har fin färg. 600 g laxfilé
En fiskgratäng får ni idag, en med lax, krämig citronsås och mos smaksatt med dill och citron. Lägg laxfiléerna i formen med det gratinerade moset, krydda med salt, peppar och citronpeppar
Servera med laxfilé och örtkryddad broccoli. Laxfilé med dillstuvad potatis och örtkryddad broccoli. Du behöver4 portionerDillstuvad potatis16 potatis fast sort2 msk vetemjöl2 msk smör4 dl mjölk1 dl hackad dillSalt och pepparEn nypa sockerGör såhärSkala och koka potatisen
Salta och peppra laxen. Lägg upp lax, sås och broccoli på varma tallrikar. 2 laxfilébitar à 150 g utan skinn. Pensla med lite olivolja och baka laxen i ugnen cirka 20 minuter - låt laxen var glasig i mitten. 2 portioner 2 laxfilébitar 150 g utan skinn