Gym arbete

Gym arbete

  • 14 Recept
Skola
Key lime pie – enkelt recept

Key lime pie – enkelt recept

400 g kondenserad mjölk på burk. 1125 g färskpressad limesaft (1 ¼ dl = saften från 4–5 limefrukter)
Scones

Scones

Det är få saker som är så gott som scones. Förra helgen snodde vi ihop scones på morgonen och det är något visst när de kommer ut, rykande heta, ur ugnen och när man sen bryter upp dem och den här fantastiska smördoften slår emot en
Lite nyttigare godis – Twix

Lite nyttigare godis – Twix

Här kommer receptet på lite nyttigare godis, en liten bit passar perfekt till kaffet. Mandelbotten. 40 gram smör
Mojito bakelse

Mojito bakelse

Mojito bakelse. 10 augusti 2015, 10. 21. Till en 18*18 form. D'acquoise botten. 100 g äggvitor. 60 g socker. 60 g mandelmjöl
Mandelfyllda toscabullar

Mandelfyllda toscabullar

Det är inte ofta som jag (Mattias) bakar, men är man gift med en (fd) bagare så är man, och då brukar det som lösa sig själv det där med bakandet
Banan & kanelkaka

Banan & kanelkaka

Ca 12 bitar, 159 kcal per bit. Ingredienser. 2 ägg. 1 dl socker. 75 g smör, smält. ¾ dl mjölk. 2 tsk bakpulver. 2 tsk vaniljsocker
Fransk chokladtårta med glasyr

Fransk chokladtårta med glasyr

Magiskt god fransk chokladtårta med massa glasyr på toppen. Perfekt att ha som födelsedagstårta eller att bjuda vännerna på
Knäckig äppelkaka i långpanna

Knäckig äppelkaka i långpanna

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Finsk kryddkaka

Finsk kryddkaka

Det blir väldigt dåliga bilder när man grejar sent i köket den här årstiden. Sedan åkte denna kaka direkt i frysen också så det fanns inte chans för någon bättre bild senare heller
Finska Köttpiroger

Finska Köttpiroger

6 dl mjölk. 2 påsar torrjäst. 2 msk olja. 2 msk socker. 1 msk salt. ca 14 dl rågsikt. Fyllning. 1½ dl grötris. 3-4 st stora lökar
Rahkapiirakka

Rahkapiirakka

Såhär gör du vetedegen. Smält smöret och blanda i mjölken, se till att det är fingervarmt. Smula ner jästen i en degbunke och häll på vätskan