Låt allt småkoka under fortsatt omrörning några minuter. Tillsätt matfett och fiskbuljong. Låt fisken sjuda 10-12 minuter. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt har fått fin färg och är genomvarmt
När smöret är svalt – häll ner i smeten och vispa återigen, låt stå och dra sig i ca 10 min. När kidsen ber om något som man normalt inte ger dem på veckodagar och verkligen vill lyxa till det lite, vem är jag att säga nej då
5 dl rumstempererad mjölk (3%) / 50 g jäst / 1 msk flingsalt / 0,5 dl brödsirap / 1 tsk av vardera kummin, fänkål och anis / 50 g rumsvarmt smör / ca 12 dl rågsiktHäll mjölken i en degbunke och låt den bli rumstempererad, smula ner jäst, häll i salt, sirap och rör sedan till jästen löser upp sig. Kåda degen ca 10 minuter i maskin eller den dubbla tiden för hand. Låt bröden jäsa ca 40-50 minuter under bakduk. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 14 minuter
Tomater. Kör du potatisen i ugnen sätter du först in den då den kommer ta ca 50-60 min. Kör 5 min på varje sida tills potatisen är mjuk. In i ugnen ca 15-20 minuter
Min naturkunskaps kurs är avslutad och jag klarade provet. Både mat- och dessertpajer. Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem i fettet från baconet
Låt svampen fräsa ungefär 15 min. Låt det koka upp och låt det sedan sjuda 5 min. Smaka av med kryddorna och låt det sedan sjuda i 5 min men gärna 15 min
Startade dagen som vanligt med min goda kesoröra med räkor, till lunch blev det en makrillsallad och eftersom det är lördag så lyxade vi till det med ytterfilé och sötpotatis och en underbar svampsås, nyttigt förstås